memory question - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-18-2005, 01:02 PM   #11 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,006
Default

I thought Pentium Processors were more bandwith limited than latency limited.
__________________

Hacp is offline  
Old 06-18-2005, 02:43 PM   #12 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 45
Default

my mobo (aa8xe third eye) says that it supports ddrII 533 ram, does that mean if i put the 667 stuff in there it will decrease the speed to 533?
__________________

Circus is offline  
Old 06-18-2005, 03:02 PM   #13 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 414
Default

Quote:
Originally posted by Circus
my mobo (aa8xe third eye) says that it supports ddrII 533 ram, does that mean if i put the 667 stuff in there it will decrease the speed to 533?
Yes, the ram is rated to run at 667Mhz so you need to overclock your ram to those speeds for it to run at what it is rated at.
__________________
<center>

<a href=\'http://fusion.vault9.net/inbound.php?user=Neosteve\' title=\'Get Fused!\'>
<img src=\'http://fusion.vault9.net/code/468x60.jpg\' alt=\'\' style=\"border:0;\" /></a>
</center>
neosteve is offline  
Old 06-18-2005, 03:07 PM   #14 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 45
Default

so is it worth the extra $$$ to get the faster, but higher timing ocz memory?
Circus is offline  
Old 06-18-2005, 03:52 PM   #15 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,006
Default

No. The price/performance ratio does not justify the cost.
Hacp is offline  
Old 06-18-2005, 05:20 PM   #16 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 45
Default

so i should get the 533 3-3-3 stuff for 130$?
Circus is offline  
Old 06-19-2005, 12:02 AM   #17 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 45
Default

bump
Circus is offline  
Old 06-19-2005, 05:31 AM   #18 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 414
Default

If you not planinng to overclock your ram 24/7 get the 533 stuff then.
__________________

__________________
<center>

<a href=\'http://fusion.vault9.net/inbound.php?user=Neosteve\' title=\'Get Fused!\'>
<img src=\'http://fusion.vault9.net/code/468x60.jpg\' alt=\'\' style=\"border:0;\" /></a>
</center>
neosteve is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.