Memory and my MoBo - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-26-2006, 08:57 AM   #1 (permalink)
Master Techie
 
Preacher's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ra'anana, Israel
Posts: 2,395
Default Memory and my MoBo

Hey guys while in BIOS one day i knew that i couldn't Overclock with my current board but the i saw memory divider/multiplier i don;t remember but it had 1.00,1.50,2.00,2.50 i think what does it mean.

RAM:http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820145098
(I bought 2 packs of this each packet had 1GB).
Can I OC this i know i have warranty for my whole life but if I OC what will be the results and is it dangerous...


Thanks,
Preacher
__________________

__________________
www.heavyportrayals.com - Lifting one stone at a time.
Preacher is offline  
Old 11-26-2006, 12:07 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 55
Default

Probably refers to the fsb to memory bus ratio, with AMD cpu's always best to run synchronous. 1 to 1.
__________________

krazefinn is offline  
Old 11-26-2006, 02:02 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Preacher's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ra'anana, Israel
Posts: 2,395
Default

doesnt really help me but thanks....
__________________
www.heavyportrayals.com - Lifting one stone at a time.
Preacher is offline  
Old 11-26-2006, 04:53 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
darkop16's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: North Carolina
Posts: 553
Send a message via AIM to darkop16
Default

i guess you could oc your ram

1.00 = the ram and cpu have the same fsb
1.50 = the ram fsb is 50% more then the cpu fsb
2.00 = the ram fsb is 100% more then the cpu fsb

If it really says memory/multipler exactly then that should be right. If it was multipler/memory then it would be backwards...just making sure. But I do not recognize that choice...i always thought the cpu:ram divider was something you got by actually messing with the ram fsb and the cpu fsb, and not an actual choice.
__________________
CPU: e6600 @ 3.2ghz
RAM: 2GB G.Skill HZ PC6400
Mobo: ASUS P5B Deluxe
GPU: Sapphire HD4870
Soundcard: Creative Labs X-Fi XtremeGamer Fatal1ty
HDDs: 250GB WD + 750GB WD + 2x1TB WD
Monitor: Samsung 226BW
PSU: OCZ GameXStream 600W
Case: Cooler Master Stacker
OS: XP Professional SP3
Mouse/keyboard: Logitech MX518/Saitek Eclipse II
Speakers: Logitech Z-2300
darkop16 is offline  
Old 11-27-2006, 08:57 AM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Preacher's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ra'anana, Israel
Posts: 2,395
Default

Thanks i aint OC ing im scarred
__________________
www.heavyportrayals.com - Lifting one stone at a time.
Preacher is offline  
Old 11-27-2006, 09:32 AM   #6 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

Quote:
Originally posted by Preacher
Thanks i aint OC ing im scarred
Good choice

Also I like the new sig
__________________
baronvongogo is offline  
Old 11-27-2006, 02:36 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Preacher's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ra'anana, Israel
Posts: 2,395
Default

Thanks i made it
__________________

__________________
www.heavyportrayals.com - Lifting one stone at a time.
Preacher is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.