Max Voltage? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-05-2007, 06:29 PM   #1 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default Max Voltage?

My AM2 X2 4000+ is at 50 degrees celcius load at 1.62v according to cpu-z and everest ultimate edition. Is this too much?
__________________

__________________
i3 540 @ 3066 MHZ
4GB DDR3 1600 1T 9-9-9-28
2x 750GB
HD 5750 @ 850/2400
Thermaltake 630W
Antec Lanboy Air
Pepsiboy700 is offline  
Old 12-05-2007, 06:55 PM   #2 (permalink)
TF's First Dry Ice User!
 
Peter.Cort's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boston, MA
Posts: 5,018
Default Re: Max Voltage?

1.62v is pretty high..
__________________

__________________
A notice to EVERYONE who has posted here with a computer problem, I highly encourage you to keep current with the forums, even if it's browsing for 10-15 minutes during lunch, or before you go to bed at night. There are many things that you can learn and apply to future issues. My goal is to help people get to a point where they can use their own knowledge to help themselves, and others.

Also please use the search button. You've got a 50/50 chance that someone's asked your question and we've answered it.
Peter.Cort is offline  
Old 12-05-2007, 08:00 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,909
Default Re: Max Voltage?

can you tell the revision? as there are 3 X2 4000+ CPU's made by amd, 2 of them were on 65W and 1 on 89W thermal design.

write the revision and L2 cache. however, in both cases, no matter what revisin you have, 55 is safe, though HIGH, voltage should be b/w 1.20 - 1.35 (depending on the CPU revision)
Blind_Arrow is offline  
Old 12-06-2007, 02:05 PM   #4 (permalink)
I feel funny...
 
thirdshiftdj's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lowell,Ma
Posts: 3,808
Send a message via AIM to thirdshiftdj
Default Re: Max Voltage?

yea... I don't think 1.62v 24/7 is a great idea
__________________
NUFFIN!
thirdshiftdj is offline  
Old 12-06-2007, 02:24 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Preacher's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ra'anana, Israel
Posts: 2,395
Default Re: Max Voltage?

1.6 Turn it down !
__________________
www.heavyportrayals.com - Lifting one stone at a time.
Preacher is offline  
Old 12-06-2007, 04:26 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
synergy's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: 15 Hive
Posts: 2,284
Send a message via MSN to synergy Send a message via Yahoo to synergy
Default Re: Max Voltage?

Yea that's a little high, but you temps are still low, so it's really just what you are comfortable with.
__________________
i7 2600K | TRUE 120 w/ Xigmatek XLF-F1253 | Asus Sabertooth P67 | 16 GB G.Skill RipjawX DDR3 1600
EVGA GTX 560Ti | 256 GB Plextor M3 SSD |80 GB Intel X25-M SSD | Corsair Graphite 600T
Coolermaster Purepower 850W | Samsung 25.5" 1920x1200 | Windows 7 Pro 64-bit


HTPC: AMD FX-4100 3.6 GHz | Gigabyte GA-880GM mATX w/ ATI Radeon HD 4250 | 8 GB G.Skill RipjawX DDR3 1600
LG Blu-Ray/HD-DVD ROM + DVD RW | 60 GB OCZ Vertex SSD | WD Caviar 1 TB | Antec Veris Fusion Black HTPC Case
Logitech diNovo Edge KB | Win7 Pro 64-bit
3dMark06 23,159 | 3dMark Vantage 23,579 | TF2 Stats Page | BC2 Stats | BF3 Stats
MCSE (SharePoint 2013), MCITP & MCTS (SharePoint 2010), CIW
synergy is offline  
Old 12-06-2007, 05:49 PM   #7 (permalink)
I feel funny...
 
thirdshiftdj's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lowell,Ma
Posts: 3,808
Send a message via AIM to thirdshiftdj
Default Re: Max Voltage?

I don't even like running mine @ 1.53v. What clock are you running at that you need that much voltage?
__________________
NUFFIN!
thirdshiftdj is offline  
Old 12-06-2007, 11:01 PM   #8 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default Re: Max Voltage?

look in the bios, not everest and cpu-z... I noticed they always read voltages a little high.
__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 12-07-2007, 01:01 AM   #9 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Max Voltage?

Quote:
Originally Posted by lancec2c30 View Post
look in the bios, not everest and cpu-z... I noticed they always read voltages a little high.
This is true, when it comes to voltages you can actually change and set yourself, one should only care what they set in the CMOS Setup, and what the CMOS reading's are outputing.

IN windows software is terrible for voltage reading's.
Ste is offline  
Old 12-07-2007, 02:27 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
MetalOwns's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Franklin, WI
Posts: 432
Send a message via AIM to MetalOwns
Default Re: Max Voltage?

Quote:
Originally Posted by lancec2c30 View Post
look in the bios, not everest and cpu-z... I noticed they always read voltages a little high.
Everest and CPU-Z always read mine about .4-.6v below what I set it to.
__________________

__________________
SYSTEM:
RAIDMAX SMILODON Case
LANPARTY DK P35-T2RS
Intel Core2Duo E6600 (2.40) @ OC'ing
2 gigs G.Skill DDR2 800 RAM @ OC'ing
2x 320 Seagate Barracuda 7200.10 (RAID 0)
EVGA Ge-Force 7900 GS KO @ 710/985 @ 1.48v/2.20v
LITE-ON 20x DVD+/-R Burner/12x DVD-RAM w/ LightScribe
LITE-ON 48x CD Burner/16x DVD-ROM
Hanns·G 19" Widescreen LCD
Windows Vista Ultimate Edition
MetalOwns is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CPU Voltage questions Gabb Overclocking and Modding 28 11-21-2007 09:15 PM
Increase RAM Voltage Riznarf New Systems | Building and Buying 41 09-02-2007 03:20 PM
Quick Voltage Question MetalOwns Overclocking and Modding 14 07-29-2007 11:37 PM
Re: Overclocking: What voltage do I increase-BIOS pic included Hookster264 Overclocking and Modding 8 07-23-2007 12:13 AM
q6600 voltage baron5 New Systems | Building and Buying 3 07-13-2007 10:14 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.