Just to see......... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-10-2006, 08:25 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
TonCrafter's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 879
Default Just to see.........

Can I up my ram from 2-3-2-5 to 2-2-2-5 easily without having to change a bunch of stuff?

If so, how do I go about doing this?
__________________

__________________
Abit IP35 Pro
Core 2 Duo 2.2ghz
eVGA GTX460 1GB
2gig Crucial Ballistix Ram
PC Power & Cooling 510
------------------------------------------
2.33ghz Core 2 Duo Macbook Pro
TonCrafter is offline  
Old 04-10-2006, 08:43 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 742
Default

depends. what kind of ram do you have? you might have to up the voltage. also you can do this in the bios, or you can go with a64tweaker.
__________________

wtk pro l is offline  
Old 04-10-2006, 10:26 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
TonCrafter's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 879
Default

In my sig. Im using 2gigs of OCZ. 1gig dimms
__________________
Abit IP35 Pro
Core 2 Duo 2.2ghz
eVGA GTX460 1GB
2gig Crucial Ballistix Ram
PC Power & Cooling 510
------------------------------------------
2.33ghz Core 2 Duo Macbook Pro
TonCrafter is offline  
Old 04-10-2006, 10:53 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
TonCrafter's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 879
Default

Where do I do it at in BIOS?
__________________
Abit IP35 Pro
Core 2 Duo 2.2ghz
eVGA GTX460 1GB
2gig Crucial Ballistix Ram
PC Power & Cooling 510
------------------------------------------
2.33ghz Core 2 Duo Macbook Pro
TonCrafter is offline  
Old 04-11-2006, 08:41 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 742
Default

its probably under clock frequencies, then maybe ram configuration or something. on my lanparty board its pretty easy.
wtk pro l is offline  
Old 04-11-2006, 09:01 AM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

i highly doubt you will succeed. i have not heard of a single 1gb stick that can run at 2-2-2-5 latencies. be happy with 2-3-2-5 that is about as good as it comes
Nitestick is offline  
Old 04-11-2006, 09:04 AM   #7 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

Your not going to see any changes by doing this. In otherwords, its pointless.
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 04-11-2006, 12:44 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
boomstick666's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 743
Default

i have the OCZ Titanium 2.5-3-2-5. i loosen it to 3-3-3-8 and OC'd more. no speed difference in everest RAM bench test. so i dought you'll see any difference if you can even manage to make it happen.
__________________
i5 2500K @ 4.8GHz 1.384v - AsRock P67 Extreme4 B3 BIOS 1.90
G.Skill Ripjaws X DDR3 PC12800 2x4GB @ 1866 9-10-9-28 1T 1.590v
EVGA GTX 570HD SC 930/1950 1.100v
Crucial M4 SSD 128GB - OCZ 700W PSU (4x18A) - Noctua NH-D14 (BM120mm x Noctua140mm)
Corsair 600T SE White - Windows 7 Ultimate 64Bit SP1 - Mitsubishi DiamondPro2070sb (CRT!)

3DMark11 P7089 | 3DMark Vantage P26383
boomstick666 is offline  
Old 04-11-2006, 01:57 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
TonCrafter's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 879
Default

Ok guys. Thanks for the input. If you don't think Id see a difference thenI won't even bother. I'll just leave it the way it is.
__________________
Abit IP35 Pro
Core 2 Duo 2.2ghz
eVGA GTX460 1GB
2gig Crucial Ballistix Ram
PC Power & Cooling 510
------------------------------------------
2.33ghz Core 2 Duo Macbook Pro
TonCrafter is offline  
Old 04-12-2006, 11:13 AM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
TonCrafter's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 879
Default

I just got done looking at my old Corsair XMS ram. It's timings were 2-2-2-5. Why wouldnt my new OCZ do that well?
__________________

__________________
Abit IP35 Pro
Core 2 Duo 2.2ghz
eVGA GTX460 1GB
2gig Crucial Ballistix Ram
PC Power & Cooling 510
------------------------------------------
2.33ghz Core 2 Duo Macbook Pro
TonCrafter is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.