Just got done building a new computer and sometimes restart fails - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-11-2005, 09:15 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 923
Default Just got done building a new computer and sometimes restart fails

I just got done building a new computer and after installing software and such when I go to restart after installs and just to check it the restart fails. It goes to the start normally, last configuration etc. page. What could be causing that?
__________________

ingeborgdot is offline  
Old 03-11-2005, 09:41 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

Sounds like a corrupted file in the boot sector.
__________________

__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 03-12-2005, 12:33 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 923
Default

What do you recommend?
ingeborgdot is offline  
Old 03-12-2005, 01:12 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 36
Default

there must be a corrupted file
BitCbr is offline  
Old 03-12-2005, 07:25 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 923
Default

Reinstall or repair?
ingeborgdot is offline  
Old 03-12-2005, 08:28 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 670
Default

if it is what the other people have suggested then:

go to the XP repair console, then type "fixboot"

and hopefully it should restart like normal
__________________
<img src=\"http://i25.photobucket.com/albums/c62/HAVOC2k5/Sempron_Userbar.png\">
Raekwon is offline  
Old 03-12-2005, 08:30 AM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 923
Default

I just decided to do a fresh reinstall. No things were on there that needed to be saved. Could it be anything else?
__________________

ingeborgdot is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.