Issue with OC. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 01-05-2008, 10:29 PM   #1 (permalink)
Master Techie
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,172
Send a message via AIM to Win2kpatcher
Default Issue with OC.

Hello! I was wondering if any can help...I have a DFI iron blood T2RL motherboard and it overclocks fine, however the RAM speed is changing with the overclock of the FSB...I did read into it and found that there should be an option not to link the ram speed with the FSB...but could see no option for me to do this. I told it to run at the specified DDR2800 speed but would keep changing as I increased the FSB speed.

I found that if I downclocked the RAM to something funky then OC it would eventually hit the stock speed and run ok..but I bought cheap ram (mistake I know) so when I start going past stock speed again it will crap out and not boot.

My C2D E4500 is running sooo cool at 2.7GHZ I know it wants more juice put to it!! but the RAM overclocking with the FSB is holding me back big time. Any ideas?

Win2kpatcher is offline  
Old 01-06-2008, 09:43 AM   #2 (permalink)
TF's First Dry Ice User!
Peter.Cort's Avatar
Join Date: Jul 2007
Location: Boston, MA
Posts: 5,018
Default Re: Issue with OC.

is there an option in the bios to set a ram frequency?
A notice to EVERYONE who has posted here with a computer problem, I highly encourage you to keep current with the forums, even if it's browsing for 10-15 minutes during lunch, or before you go to bed at night. There are many things that you can learn and apply to future issues. My goal is to help people get to a point where they can use their own knowledge to help themselves, and others.

Also please use the search button. You've got a 50/50 chance that someone's asked your question and we've answered it.
Peter.Cort is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vista, Lost Planet, and 8800GTS issue. TheOtis Hardware Repairs and Troubleshooting 3 07-30-2007 04:15 PM
Issue with start up. Peter.Cort Hardware Repairs and Troubleshooting 5 07-30-2007 11:43 AM
Sound Issue Dieo Hardware Repairs and Troubleshooting 11 07-13-2007 02:19 PM
TV Card issue AntonOle Hardware Repairs and Troubleshooting 1 05-17-2007 07:31 AM
Weird IE7 Issue reubix Microsoft Windows and Software 1 05-02-2007 01:54 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:17 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.