intel x3220 qc xeon - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-07-2008, 10:18 AM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,878
Send a message via ICQ to Demalii Send a message via AIM to Demalii Send a message via Yahoo to Demalii
Default intel x3220 qc xeon

Any heard of people overclocking this chip? I've been looking can't really get a good answer.

I'm putting this chip into my new pc and just wonder if it's possible or if the chip is locked, etc.. danka
__________________

Demalii is offline  
Old 04-07-2008, 10:20 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2007
Posts: 1,009
Default Re: intel x3220 qc xeon

u can overclock it by raising the FSB, that is known as the Q6600 around here, and many people have it
__________________

AP4LIFETN is offline  
Old 04-07-2008, 10:22 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,878
Send a message via ICQ to Demalii Send a message via AIM to Demalii Send a message via Yahoo to Demalii
Default Re: intel x3220 qc xeon

alright awesome.. so the multiplier is locked though?
Demalii is offline  
Old 04-07-2008, 10:39 AM   #4 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: intel x3220 qc xeon

Yes it's locked, because only Extreme editions have unlocked multipliers. Like the QX9770 for example.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 04-07-2008, 05:53 PM   #5 (permalink)
Ninja Stargate Addict
 
Da Viksta's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Oxford/Leeds (UK)
Posts: 431
Send a message via MSN to Da Viksta
Default Re: intel x3220 qc xeon

being a xeon, it would also be of slightly better yield quality as opposed to a C2D, so u may have more luck oc'ing it, but you never know, xeons never were made to be oc'd by much...
__________________
CPU: Intel Core 2 Quad Q9450 @ 3.4GHz
Motherboard: Foxconn Blackops X48
Memory: 8GB DDR3 (1361MHz)
Graphics: ATI 5850 1GB GDDR5
Hard Drives: 1 x 500GB, 1 x 1TB
Case: Antec 900
OS: Server 2008 R2 64bit
Da Viksta is offline  
Old 04-07-2008, 08:59 PM   #6 (permalink)
I feel funny...
 
thirdshiftdj's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lowell,Ma
Posts: 3,808
Send a message via AIM to thirdshiftdj
Default Re: intel x3220 qc xeon

they will oc just about the same.
__________________

__________________
NUFFIN!
thirdshiftdj is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sun Leaks 6-core Intel Xeon !!! maroon1 Monitors, Printers and Peripherals 14 04-04-2008 10:29 PM
Intel xeon x3220 compatible with core 2 quad boards? Demalii New Systems | Building and Buying 12 01-25-2008 03:31 AM
Intel Leaks 45nm Xeon Clock Frequencies maroon1 Monitors, Printers and Peripherals 4 07-17-2007 05:02 PM
Intel future processors will be lead-free and environmentally friendly maroon1 New Systems | Building and Buying 2 05-23-2007 11:25 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.