Intel stepping - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-19-2006, 05:53 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
MrZucchiniHead's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 915
Send a message via AIM to MrZucchiniHead
Default Intel stepping

Does anyone know what Intel steppings on a P4 overclock the best?
my stepping is 3208A653-0382

im finally upgrading my dell with a new mobo,video card, and case and can finally overclock.
__________________

MrZucchiniHead is offline  
Old 02-19-2006, 07:02 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 543
Default

i odnt think u can put new motherboards in a dell case?? i heard dell like combines the mobo and dell case together
__________________

__________________
3200+ A64 skt 754
ASUS K8N4-E Deluxe
2x 512mb corsair value
X1800XL 512mb@X1800XT
2x 80g WD SATA
X-FI Platinum
Antec P180b
Running is offline  
Old 02-19-2006, 07:04 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

They probably only fit correctly with the dell combo. but he said he was getting a new case and motherboard. Sorry, I don't know anything about early P4 steppings. It's a northwood, so I assume you'll be able to take it pretty far as long as you get good cooling.

Ryan
__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 02-19-2006, 07:47 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
MrZucchiniHead's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 915
Send a message via AIM to MrZucchiniHead
Default

ok now that i know the CPU will go pretty far but i am only getting kingston value RAM how far do you think i could get with that?
MrZucchiniHead is offline  
Old 02-19-2006, 07:48 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

like 5mhz overclock at most. Running a divider is your only hope. That's how I overclock though, so it's not a big deal.

Ryan
__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 02-19-2006, 07:50 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
MrZucchiniHead's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 915
Send a message via AIM to MrZucchiniHead
Default

so i could get it up to around 2.4ghz if i run a memory divider and good colling. could i get 2.6ghz?
MrZucchiniHead is offline  
Old 02-20-2006, 02:46 AM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

what's your PSU also?
__________________
Apokalipse is offline  
Old 02-20-2006, 05:27 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
MrZucchiniHead's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 915
Send a message via AIM to MrZucchiniHead
Default

Oh yeah i forgot about the PSU i dont really have that much cash to spend so i was just planning to use the one out of this case.

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16811208011

i dont plan to oc very far only to about 2.2 or 2.4ghz at the max.
MrZucchiniHead is offline  
Old 02-21-2006, 05:20 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
MrZucchiniHead's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 915
Send a message via AIM to MrZucchiniHead
Default

Anyone know if that is at least an "ok" PSU?
MrZucchiniHead is offline  
Old 02-21-2006, 07:48 PM   #10 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Northwoords die if you increase the voltage too much.
Quote:
Overclocking early stepping Northwood cores yielded a startling phenomenon. When VCore was increased past 1.7 V, the processor would slowly become more unstable over time, before dying and becoming totally unusable. This is believed to have been caused by the physical phenomenon known as Electromigration, where the internal pathways of the CPU become degraded over time due to excessive electron energy. This was also known as Sudden Northwood Death Syndrome.
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.