installing DFI lanparty... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-04-2006, 09:40 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 471
Default installing DFI lanparty...

my DFI came today and now we're trying to install it. it was pretty easy taking all the wires off the old mobo, but eh... puttin' em back on is a bit tougher. for the most part, we've found our way through the all the cables for USB and stuff, but we're hung up on this one set of 7 wires and we don't have a clue what they're for or where they go. the cables are labed: VG, VP, TPA -, TPA +, TPB -, TBB +, GND.
does anyone have any information that can help us?
__________________

__________________
[CPU: e6600 @ 3300 MHz] // [MB: ASUS P5N-E SLi] // [RAM: Patriot 'eased latency' PC2-6400 @ DDR800 5-4-4-12-2T] // [GPU: 8800GTX @ 650/1000/1600 (volt modded)] // [HDD: 2x Cavier 500GiB stripe] // [Chassis: Thermaltake Armor VA8000 (black)] // [PSU: Aspire(Apevia) 680w] // [OS: Windows 7 Ultimate x64][Cooling: water cooled GPU and CPU]
^ (9/7/2010): Ha, I remember when that was the stuff. My water cooling has since leaked and fried my mobo. So now I'm rocking an MSI laptop with an i5 430m :)
lazer_viking is offline  
Old 05-04-2006, 10:52 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 471
Default

cmon.... i cant put my comp together w/o this info can someone link me to somewhere that it has this diagram? i cant find it on the net
__________________

__________________
[CPU: e6600 @ 3300 MHz] // [MB: ASUS P5N-E SLi] // [RAM: Patriot 'eased latency' PC2-6400 @ DDR800 5-4-4-12-2T] // [GPU: 8800GTX @ 650/1000/1600 (volt modded)] // [HDD: 2x Cavier 500GiB stripe] // [Chassis: Thermaltake Armor VA8000 (black)] // [PSU: Aspire(Apevia) 680w] // [OS: Windows 7 Ultimate x64][Cooling: water cooled GPU and CPU]
^ (9/7/2010): Ha, I remember when that was the stuff. My water cooling has since leaked and fried my mobo. So now I'm rocking an MSI laptop with an i5 430m :)
lazer_viking is offline  
Old 05-05-2006, 12:01 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 107
Default

they are for some external option on you case. you dont need to use them unless you want to.
__________________
Incar Upholstery ltd.. Custom Auto Trimming in NZ
Cm Stacker 831//600watt enermax noisetaker//Asus p5n32-e sli//Intel E6600@3.5//2 x 1gig corsair xms2 ddr2 800 @ 900mhz//250gig seagate 7200 harddrive+320gig w/d//sb audigy2zx//8800gtx//Cooling loop:swifttech pump>blackice 240 rad>dd tdx cpu block>swiftech chipset block>ocnz res\\z-board gaming keyboard// razer krait mouse //22inch cmv widescreen
trimmin is offline  
Old 05-05-2006, 12:22 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 107
Default

A little more in depth..those wires are for fire wire connection.or IEEE 1394..
http://en.wikipedia.org/wiki/Firewire
..i dont use it on my dfi board.
__________________
Incar Upholstery ltd.. Custom Auto Trimming in NZ
Cm Stacker 831//600watt enermax noisetaker//Asus p5n32-e sli//Intel E6600@3.5//2 x 1gig corsair xms2 ddr2 800 @ 900mhz//250gig seagate 7200 harddrive+320gig w/d//sb audigy2zx//8800gtx//Cooling loop:swifttech pump>blackice 240 rad>dd tdx cpu block>swiftech chipset block>ocnz res\\z-board gaming keyboard// razer krait mouse //22inch cmv widescreen
trimmin is offline  
Old 05-05-2006, 03:30 AM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

i wouldn't even bother connecting firewire unless you are going to use it.
Nitestick is offline  
Old 05-05-2006, 06:32 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 471
Default

okay, thats good information to know. there are another set too, for the audio (i think...) they're labeled EAR L, EAR R, EAR L, EAR R, MIC VCC, GND, and MIC DATA. anyone know the order they go on in?
also, i was just assuming it went on those pins on the karajan module thing. am i right?
__________________
[CPU: e6600 @ 3300 MHz] // [MB: ASUS P5N-E SLi] // [RAM: Patriot 'eased latency' PC2-6400 @ DDR800 5-4-4-12-2T] // [GPU: 8800GTX @ 650/1000/1600 (volt modded)] // [HDD: 2x Cavier 500GiB stripe] // [Chassis: Thermaltake Armor VA8000 (black)] // [PSU: Aspire(Apevia) 680w] // [OS: Windows 7 Ultimate x64][Cooling: water cooled GPU and CPU]
^ (9/7/2010): Ha, I remember when that was the stuff. My water cooling has since leaked and fried my mobo. So now I'm rocking an MSI laptop with an i5 430m :)
lazer_viking is offline  
Old 05-05-2006, 07:37 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 471
Default

okay after readin stuff for the 5th hour i found out you dont need all that stuff if youre running windows. so i tried to boot it up, but the screen wont come on. the power cables are plugged into each, the sli bridge is on, but the moniter wont come on in any of the four slots i have it in.
__________________
[CPU: e6600 @ 3300 MHz] // [MB: ASUS P5N-E SLi] // [RAM: Patriot 'eased latency' PC2-6400 @ DDR800 5-4-4-12-2T] // [GPU: 8800GTX @ 650/1000/1600 (volt modded)] // [HDD: 2x Cavier 500GiB stripe] // [Chassis: Thermaltake Armor VA8000 (black)] // [PSU: Aspire(Apevia) 680w] // [OS: Windows 7 Ultimate x64][Cooling: water cooled GPU and CPU]
^ (9/7/2010): Ha, I remember when that was the stuff. My water cooling has since leaked and fried my mobo. So now I'm rocking an MSI laptop with an i5 430m :)
lazer_viking is offline  
Old 05-05-2006, 07:41 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
GrimReaper23's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Fort Gordon
Posts: 1,912
Send a message via Yahoo to GrimReaper23
Default

are you sure you got your standoffs on?
__________________
GrimReaper23 is offline  
Old 05-05-2006, 07:56 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 107
Default

try only 1 card at first. then work from there
__________________
Incar Upholstery ltd.. Custom Auto Trimming in NZ
Cm Stacker 831//600watt enermax noisetaker//Asus p5n32-e sli//Intel E6600@3.5//2 x 1gig corsair xms2 ddr2 800 @ 900mhz//250gig seagate 7200 harddrive+320gig w/d//sb audigy2zx//8800gtx//Cooling loop:swifttech pump>blackice 240 rad>dd tdx cpu block>swiftech chipset block>ocnz res\\z-board gaming keyboard// razer krait mouse //22inch cmv widescreen
trimmin is offline  
Old 05-05-2006, 10:20 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 471
Default

hmm im a noob. whats a standoff?
also, it didn't work even with one card in.
this is pretty stessful, anyone have any more suggestions?
__________________

__________________
[CPU: e6600 @ 3300 MHz] // [MB: ASUS P5N-E SLi] // [RAM: Patriot 'eased latency' PC2-6400 @ DDR800 5-4-4-12-2T] // [GPU: 8800GTX @ 650/1000/1600 (volt modded)] // [HDD: 2x Cavier 500GiB stripe] // [Chassis: Thermaltake Armor VA8000 (black)] // [PSU: Aspire(Apevia) 680w] // [OS: Windows 7 Ultimate x64][Cooling: water cooled GPU and CPU]
^ (9/7/2010): Ha, I remember when that was the stuff. My water cooling has since leaked and fried my mobo. So now I'm rocking an MSI laptop with an i5 430m :)
lazer_viking is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.