im a total absolute newb. - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-11-2005, 08:53 PM   #11 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default

Ok let me transistion into noobie language.
That really big chip with alot of stuff on it, needs to be replaced by another really big chip that is either made or distributed by Dell. The reason why it wont work is because the really big chips from dell have different holes in them Get it? lol
__________________

__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Old 03-11-2005, 09:09 PM   #12 (permalink)
Monster Techie
 
GrimReaper23's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Fort Gordon
Posts: 1,912
Send a message via Yahoo to GrimReaper23
Default

Quote:
Originally posted by uzi9mm
Ok let me transistion into noobie language.
That really big chip with alot of stuff on it, needs to be replaced by another really big chip that is either made or distributed by Dell. The reason why it wont work is because the really big chips from dell have different holes in them Get it? lol
totally correct but if you get a new mobo and and case i think it might work just gotta know what "stuff" you have.
__________________

GrimReaper23 is offline  
Old 03-11-2005, 09:17 PM   #13 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 221
Default

ok so theres absolutly no way to use a non dell mobo? thats sux.

i took a screen cap of my system stats.

http://img.photobucket.com/albums/v4.../screencap.jpg
rcsavageboy is offline  
Old 03-11-2005, 09:30 PM   #14 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Aright not sure if this has been said but let me just straighten out some facts.

If you get a new mobo it won't fit into the dell case

If you get a new case the dell mobo won't fit right for the motherboard.

Your normal motherboard has a form factor of whats called 'ATX' boards that are the biggest ATX is called 'Full-ATX' because there are tinier boards called Micro-ATX.

So just remember when someone says 'ATX Board' they are talking about the actual shape of the board.

The processor, graphics card, RAM, HD's will all work with a new motherboard, although you might have to check the actual specifications of the processor to match it up with an appropriate motherboard and since it's an Intel you'll have to get someone who knows Intels, because I honestly don't know crap about intel machines.

The only thing that's incompatible like we said is the fact that a new mobo won't fit in that case, and if you get a new case, that dell mobo won't fit right into the new one.
Nubius is offline  
Old 03-11-2005, 09:35 PM   #15 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 221
Default

ok so if i get a new case and a new mobo ill be fine as long as i speak to someone who knows intel well. thanx for being patience with me. lol
rcsavageboy is offline  
Old 03-11-2005, 09:41 PM   #16 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,019
Default

i had a hp computer which i moved into my tsunami dream b4 i got all the parts for my comp... no probs... most dell's should be miniatx so theyll fit but there will be a lot of space
__________________
Sig reinstated. SigSanta
VIII is offline  
Old 03-11-2005, 09:48 PM   #17 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 221
Default

omg so now someone is saying it will fit?! i need to know from someone who is 100 % sure
rcsavageboy is offline  
Old 03-11-2005, 09:54 PM   #18 (permalink)
The Water Cooling Guru
 
aspire's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: United States
Posts: 5,308
Default

Basically it might fit depending on what case you buy. Or it might not fit and you could take this oppurtunity to build a brand new computer that will be much better.
__________________
If I help you with something, you think I'm the bomb, or you just like what I said, rep me by clicking the star under my post.

Thanks!

The Official Tech Forums Water Cooling Informational Guide
aspire is offline  
Old 03-11-2005, 10:04 PM   #19 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 221
Talking

o man i have no where near enough money to add tons of performance parts. also i was looking at this mother board is this ok? remember i dont need the biggest baddest thing out there just decent but maybe a little wow.

http://www.newegg.com/app/ViewProduc...121-184&depa=1
rcsavageboy is offline  
Old 03-12-2005, 12:07 AM   #20 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Just call Dell....tell them your specific mobo...and ask what form factor it is.

HP's are different than dells...so because you had one experience where it worked out fine doesn't mean he will.

Best case is just call dell they will tell you. if they mention 'ATX' at all then you can get a new case for it
__________________

Nubius is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.