i got a problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-14-2005, 09:15 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 7
Default i got a problem

alright i have put together my computer and when i turn it on the pwer supply and the fans start and all that comes up on my monitor is just like a grid its got 4 squares? and it changes from whitish gray to black if anyone know what part is the problem let me know alright thanks bye
__________________

lizardman442 is offline  
Old 06-14-2005, 09:18 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 821
Default

Do you hear any beeps or anything? It is a beep code and it is critical to figuring out what the problem is.
__________________

__________________
AMD Athlon 64 3000+ socket 939 @ 2.3 GHz
MSI K8N Neo2 Platinum motherboard
EVGA GeForce 6800 GT
2 GB DDR 400 (PC 3200) (2 x 1 GB sticks) (Dual Channel)
DVD player and seperate DVD RW drive
Floppy Drive
80 GB Western Digital Hard Drive
500 watt power supply
Sound Blaster Audigy
Logitech 5.1 surround sound speakers
SAMSUNG SyncMaster 710T LCD monitor
Aspire X Navigator Case
Wayniac is offline  
Old 06-14-2005, 09:20 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 7
Default nope

nope no beeps
lizardman442 is offline  
Old 06-14-2005, 09:47 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 7
Default any ideas?

does anyone have any idea?
lizardman442 is offline  
Old 06-14-2005, 10:13 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 20
Default

No beeps at all? There should be at least one to say the CPU posted.
The stuff on your monitor sounds like the monitor test pattern (displayed when there is no signal).

I would unplug the peripherals (and graphics card, if you don't count that as peripheral) put them back in again, unplug power from the board and put it back in again, double check the PC speaker is plugged in then restart, and hope it was a dodgy connection and not something worse.
Great Loader is offline  
Old 06-14-2005, 10:33 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,289
Send a message via AIM to timmer
Default

ok i had the same problem and it was that i didnt have the case button I.E power and restart and lights hooked to my mobo right that was my prblem
__________________
Intel p4 HT 3.0GHz
1 16x Toshiba dvd burner
2 sticks of corsair ddr2 533mhz 512mb
GeForce Fx 6600GT
Asus P5LD2
HD AUDIO
480W thermaltake
timmer is offline  
Old 06-14-2005, 10:40 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 20
Default

Good point timmer, I hadn't thought of that, but that could do it, too.
Especially if HDD light and reset button were the wrong way round
Great Loader is offline  
Old 06-14-2005, 10:48 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 7
Default thanks

thanks guys im working on it right now ill tell you how it goes
lizardman442 is offline  
Old 06-15-2005, 07:14 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 7
Default

hey im still having problem, its better but, before i did what you suggested the light wasnt coming on up front but now it is i just cant get the cd rom drive to open and nothing is coming up on the screen, any ideas?
lizardman442 is offline  
Old 06-15-2005, 07:43 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 20
Default

Is it beeping yet?
__________________

Great Loader is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.