Hyperthreading my CPU - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-13-2007, 12:06 AM   #11 (permalink)
True Techie
 
cichlidkeeper91's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 210
Default Re: Hyperthreading my CPU

What do you mean by apply to. Apply to what.
__________________

cichlidkeeper91 is offline  
Old 09-13-2007, 12:10 AM   #12 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Hyperthreading my CPU

Quote:
Originally Posted by cichlidkeeper91 View Post
What do you mean by apply to. Apply to what.
Which kind of processor does HT apply to?
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 09-13-2007, 12:14 AM   #13 (permalink)
True Techie
 
cichlidkeeper91's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 210
Default Re: Hyperthreading my CPU

Yea I guess Intel. So there is no way I can do it with AMD?
cichlidkeeper91 is offline  
Old 09-13-2007, 12:21 AM   #14 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Hyperthreading my CPU

Nope.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 09-13-2007, 12:25 AM   #15 (permalink)
True Techie
 
cichlidkeeper91's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 210
Default Re: Hyperthreading my CPU

Well thanks for helping. I kinda figured that. Have you hyperthreaded yours. I assume you have Intel.
cichlidkeeper91 is offline  
Old 09-13-2007, 12:27 AM   #16 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Hyperthreading my CPU

I assume it's on automatically.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 09-13-2007, 10:07 AM   #17 (permalink)
The Bulldog
 
zmatt's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: In an empty Ramen packet
Posts: 4,660
Default Re: Hyperthreading my CPU

its not something you turn on or off. The thing in your BIOS is hyper transport. Its AMD's replacement for the FSB. Hyper transport has absolutely nothing to do with hyper threading.
__________________


ポップ・タルトが大好きです。
<<<<<<<Rep is always welcome
Ultimate Guitar exercises/ Songs for technique
zmatt is offline  
Old 09-13-2007, 11:54 AM   #18 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: Hyperthreading my CPU

Quote:
Originally Posted by zmatt View Post
its not something you turn on or off. The thing in your BIOS is hyper transport. Its AMD's replacement for the FSB. Hyper transport has absolutely nothing to do with hyper threading.
the only thing hyperthreading and hypertransport have in common, is the "hyper" at the front of the name.
__________________
Apokalipse is offline  
Old 09-13-2007, 12:41 PM   #19 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default Re: Hyperthreading my CPU

Quote:
Originally Posted by cichlidkeeper91 View Post
Well thanks for helping. I kinda figured that. Have you hyperthreaded yours. I assume you have Intel.
I don't believe the new C2D's have HT. Correct me if I'm wrong.

EDIT: oops I'm an idiot and forgot peter had P4.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 09-17-2007, 01:39 PM   #20 (permalink)
Monster Techie
 
TheOtis's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Planet Earth.
Posts: 1,274
Send a message via AIM to TheOtis
Default Re: Hyperthreading my CPU

Quote:
Originally Posted by CrazeD View Post
I don't believe the new C2D's have HT. Correct me if I'm wrong.

EDIT: oops I'm an idiot and forgot peter had P4.
Yea, that kid had those two terms turned around.

And no, the C2D's dont support Hypterthreading, and I don't think that was an option you turned on or off haha.

The OP's AMD proc does use hyptertransport, which you can't turn off, it takes place of your FSB.
__________________

__________________
Back on being mobile - ASUS G551- 15.3" 1080p - Core i7 4710HQ - GTX 860M - 16GB DDR3 1600 - 512GB Samsung 850 Pro - Steam ID: TheOtis
TheOtis is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need accurate program to monitor brisbane cpu Hookster264 Overclocking and Modding 7 09-11-2007 01:25 AM
CPU questions Gabb New Systems | Building and Buying 10 09-08-2007 02:40 PM
cpu temp spiking advancedgeek Hardware Repairs and Troubleshooting 1 09-07-2007 10:49 AM
upgrade on GPU, CPU, PSU kur0suto New Systems | Building and Buying 31 09-06-2007 03:57 PM
what is hyperthreading? krazieaznboi Overclocking and Modding 34 07-17-2007 04:59 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.