How overclock a 2000+ XP and 2500+ XP - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-21-2004, 08:01 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 296
Default How overclock a 2000+ XP and 2500+ XP

I'm wondering how to overclock my friends AMD 2000+

And also I'm wondering how to overclock my 2500+ Barton
to a 3200+ XP

THNX for any help
__________________

play2lose is offline  
Old 01-22-2004, 01:23 AM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 3,937
Default

i cant seem to find AMD's CPU chart. but from my calculations
1670Mhz / 133.3333.... = 12.5 so tell your friend set his xp2000 for

133Mhz CPU external frequency: 133Mhz

CPU frequency multiple: 12.5

to OC xp2500 to xp3200 set your CPU external frequency to 200Mhz. leave your CPU frequency multiple at default which is 11. your result is 2.2Ghz. play a game for a few minutes, if unstable set CPU frequency multiple down to 10.5
__________________

ekÆsine is offline  
Old 01-22-2004, 02:00 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 296
Default

thnx a bunch
__________________
[Sig Snipped Due To Excessive Size]
play2lose is offline  
Old 01-22-2004, 04:26 AM   #4 (permalink)
Ox
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 48
Default

do u need high end ram for that or will 333mhz do?
__________________
Asus A7N8X-X
AMD xp2500+
pc2700 512mb (OEM)
GeXCube Radeon 9600XT Game Buster

3890 on 3D mark03
28,574 on AquaMark03
Ox is offline  
Old 01-23-2004, 09:05 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 3,937
Default

you might need decent quality pc3200 400Mhz ram for that. i am not certain. it does not hurt to try even if you don't. if your game locks up than try lower settings. test with something that will strain the CPU which means dont test by browsing the web or writing a word document.

if you are going to buy ram specifically for OC'ing that xp2500 i would recommend corsair XMS pc3200 256 or 512MB. there are 2 versions. the LL low latency is much more expensive and not necessary, but nice to have
ekÆsine is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.