How is my setup? Please Check! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-10-2004, 05:15 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 862
Send a message via AIM to Megadeth2 Send a message via Yahoo to Megadeth2
Default How is my setup? Please Check!

Posted this earlier, but in the wrong section. Anyways, this will be used for gaming (not hardcore), animation, web design, and hosting a web site. Will this suit my purposes and do you have any suggestions? It needs to come under $660 and I'm only buying the motherboard, case/psu, processor, and gpu since that is all I need.

DFI 855GME-MGF
Intel Pentium M 725
Infineon 2 x 256 MB DDR333 DC
Generic 52x CD-ROM Drive
Lite-On 8x DVD-RW
Maxtor 60 GB HDD
Western Digital 80 GB HDD
On-Board Sound
On-Board Gigabit LAN
Powmax 702 Matrix
450 Watt PSU Stock
Generic Floppy Drive
Sapphire Radeon 9800 Atlantis
DFI Stock Heatsink
__________________

Megadeth2 is offline  
Old 12-10-2004, 05:26 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 902
Send a message via AIM to Sevoma
Default

Get 9800 pro-
http://www.newegg.com/app/viewProduc...127-127&depa=1 and pc3200 ram. The ram is only a couple of bucks more. On zipzoomfly.com you can get a 80gb harddrive for like 63 bucks free shipping. I think you might want to get a 80gb instead of that 60gb for a couple of$ more.
__________________

__________________
<a href=\"http://truecombat.us\"><img src=\"http://www.truecombat.us/images/buttons/tcusbannersmall.jpg\"></a>

Sevoma Web Hosting
Sevoma is offline  
Old 12-10-2004, 06:05 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 764
Send a message via AIM to True_Orb
Default

The Atlantis is a 9800 Pro Im pretty sure.
__________________
I argue with people on internet message boards.
Don\'t copy dat floppy!

--------------
Gigabyte GA-7DX(R) DualBIOS/A-bit KV8-Pro
AMD Duron 1.313GHZ/AMD 64 3000+ 2.0 GHZ
512 DDR266/1024 OCZ DDR (3200)
Chaintech GeForce 3 128mb/eVGA 6800GT 256mb
400 watt Powmax/530 watt Fortron
40.9GB 94098U8/80gb SATA
Maxtor DiamondMax/Seagate Barricuda
AOpen KF45A modded case
True_Orb is offline  
Old 12-10-2004, 07:16 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 862
Send a message via AIM to Megadeth2 Send a message via Yahoo to Megadeth2
Default

Yeah it is a 9800 Pro except it is just downclocked. It is like the 6800 GT "Lite" which runs at 900/400 instead of what is it 1000/x.

Any other suggestions?
Megadeth2 is offline  
Old 12-10-2004, 11:22 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 589
Send a message via AIM to GeckoEcho421 Send a message via Yahoo to GeckoEcho421
Default

6600 GT?
__________________
If you ever have any questions feel free to email me at dhughes3@gmail.com, I will send you back an email as soon as possible.
<table width=\"100%\" border=\"3\" align=\"default\" cellpadding=\"3\" cellspacing=\"2\" bordercolor=\"#485F8D\"><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"left\"></div><div align=\"left\"><font size=\"2\"><strong><font color=\"brown\" size=\"2\"><marquee behavior=\"alternate\" width=100%><b><font color=#43525F size=\"2\">Goo g l e ||G o o gl e ||G o o gl e</font></b></marquee></font></strong></font></div></td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><font size=\"1\"><b><font color=#43525F>Mobo: </font></b><font size=\"1\">MSI \"K8N Neo2 Platinum\" <b><font color=#43525F>Chipset: </font></b>nForce3 ULTRA <b><font color=#43525F>CPU: </font></b>AMD Athlon 64 3500+ (Socket 939) <b><font color=#43525F>Physical memory:</font></b> Corsair XMS 1GB(512MBx2) 2-2-2-5 <b><font color=#43525F>Videocard:</font></b> eVGA nVIDIA GeForce 6800 GT<b><font color=#43525F> Soundcard:</font></b> Creative Audigy 2 </font></font><font color=#43525F size=\"1\"><b>Currently running: </font></b><font size=\"1\">XP Pro SP2 </td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"center\">How much PSU power is enough? </div></td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"center\"><a href=\"http://whatpulse.org/stats/users/142979/\"><img src=\"http://whatpulse.afraid.org/sig/GeckoEcho421.png\" border=\"0\"></a></div></td></tr></table>
GeckoEcho421 is offline  
Old 12-10-2004, 11:23 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 862
Send a message via AIM to Megadeth2 Send a message via Yahoo to Megadeth2
Default

Too expensive, I don't do enough gaming to notice the diff. I mean before, my DAD was going to build a machine like this and I was gaming on my secondary Celeron D machine that has a 6200 and I mean that thing ran great. However, I gave that machine to my friend for $50 profit cause he needed it. And then, my DAD wanted my P4 and thne I took this opp. to build this.
Megadeth2 is offline  
Old 12-11-2004, 12:23 AM   #7 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,317
Default

thats kinda confusing if you ask me. just have each person have one computer.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 12-11-2004, 12:25 AM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 862
Send a message via AIM to Megadeth2 Send a message via Yahoo to Megadeth2
Default

Yeah, well this is how it will work:
DAD: Intel P4 520 @ 3.73 GHZ (my old one, my new one that is old), Intel Celeron 800 MHz
ME: Intel Pentium M
Friend: Intel Celeron D 325J @ 3.x GHz (old but still new)

What about my setup!
Megadeth2 is offline  
Old 12-11-2004, 12:26 AM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

Quote:
Originally posted by Megadeth2
Too expensive
how much are you paying for the 9800PRO? I have seen some 6600GT's lower in price to the ramped up 9800PRO's.
__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Old 12-11-2004, 12:26 AM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 862
Send a message via AIM to Megadeth2 Send a message via Yahoo to Megadeth2
Default

This 9800 Atlantis (downclocked 9800 Pro) is $149 w/ free s&h.
__________________

Megadeth2 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.