How much would this effect 3dmark score??? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-29-2008, 01:27 PM   #11 (permalink)
Super Techie
 
shan1784's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Michigan
Posts: 396
Default Re: How much would this effect 3dmark score???

What would be a good quad core that I could OC close to 4ghz?

This is dangerous territory here. I've blown my budget by $300 after adding that extra 4870 and adding this could actually give the wife something to complain about...

I could sell my current processor and put it towards the new one but I would be losing money...
__________________

__________________
Rosewill Thor V2 Full Tower - i5 3570K Stock W/ CORSAIR Hydro Series H60
G.SKILL Ripjaws Series 8GB (2 x 4GB) DDR3 1600
Asus Sabertooth Z77 Mother Board - GTX 680 FTW+ w/Backplate 4GB
SAMSUNG 840 Pro 128GB SSD - Seagate Barracuda 1TB HDD
Asus DVDRW 24x - CORSAIR Professional Series Gold AX850 PSU
Samsung P2770FH ToC Rose Black 27" Monitor - Logitech G15 Keyboard
MX518 Mouse - Logitech x540 5.1 Speakers
Turtle Beach HPA2 5.1 Surround Sound Headset - Windows 7 Ultimate 64-bit
shan1784 is offline  
Old 07-31-2008, 07:00 PM   #12 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2008
Location: Manchester, england
Posts: 651
Default Re: How much would this effect 3dmark score???

wait for teh new processors! dont let 3dmark06 drag you into buying things xD aslong as your pc runs games well who cares? = ]
__________________

lukas is offline  
Old 07-31-2008, 07:22 PM   #13 (permalink)
I can't brain today
 
Join Date: Feb 2008
Location: Australia
Posts: 311
Default Re: How much would this effect 3dmark score???

Umm one question, why are you buying a whole extra card to just score higher in 3dMark06? I mean you shouldn't be doing that unless you want that extra performance in games, or you are getting a 24+ inch screen. To waste money on bench marking software is just stupid
[t..o..m] is offline  
Old 07-31-2008, 07:34 PM   #14 (permalink)
I can't brain today
 
Join Date: Feb 2008
Location: Australia
Posts: 311
Default Re: How much would this effect 3dmark score???

Money isn't an issue for me either, but there is no way I would waste it all trying to get some higher score in 3Dmark06 that in 2 months no one is really going to care about anyway.

Does anyone still talk about scores people were getting with 3Dmark01? I think not... see my point? Thats just my opinion and a different way of looking at things
[t..o..m] is offline  
Old 08-05-2008, 11:10 AM   #15 (permalink)
Super Techie
 
shan1784's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Michigan
Posts: 396
Default Re: How much would this effect 3dmark score???

Quote:
Originally Posted by tommy_boy_07 View Post
Umm one question, why are you buying a whole extra card to just score higher in 3dMark06? I mean you shouldn't be doing that unless you want that extra performance in games, or you are getting a 24+ inch screen. To waste money on bench marking software is just stupid

Do you honestly think I did that for a benchmark???? I have the machine I intended to build. At first I didn't have the money for the quad and the extra card for cross fire. Turned out that I could end up making it work a little after the fact when I already had the parts in hand.

I put my E7200 up for sale and ordered the quad as well as the extra 4870 for cross fire. Not for benchmarking but rather because I came into the money and intended to eventually go that way...

Actually with my E7200 OC'd I could get better super pi marks than with my quad OC'd. I can't get my quad above 3.8 ghz... So I guess I better get a higher clocking quad to better that score huh????
__________________
Rosewill Thor V2 Full Tower - i5 3570K Stock W/ CORSAIR Hydro Series H60
G.SKILL Ripjaws Series 8GB (2 x 4GB) DDR3 1600
Asus Sabertooth Z77 Mother Board - GTX 680 FTW+ w/Backplate 4GB
SAMSUNG 840 Pro 128GB SSD - Seagate Barracuda 1TB HDD
Asus DVDRW 24x - CORSAIR Professional Series Gold AX850 PSU
Samsung P2770FH ToC Rose Black 27" Monitor - Logitech G15 Keyboard
MX518 Mouse - Logitech x540 5.1 Speakers
Turtle Beach HPA2 5.1 Surround Sound Headset - Windows 7 Ultimate 64-bit
shan1784 is offline  
Old 08-05-2008, 12:34 PM   #16 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: How much would this effect 3dmark score???

Quote:
Originally Posted by shan1784 View Post
Do you honestly think I did that for a benchmark???? I have the machine I intended to build. At first I didn't have the money for the quad and the extra card for cross fire. Turned out that I could end up making it work a little after the fact when I already had the parts in hand.

I put my E7200 up for sale and ordered the quad as well as the extra 4870 for cross fire. Not for benchmarking but rather because I came into the money and intended to eventually go that way...

Actually with my E7200 OC'd I could get better super pi marks than with my quad OC'd. I can't get my quad above 3.8 ghz... So I guess I better get a higher clocking quad to better that score huh????
I knew that was the reason.. didn't want to say anything.

But its always fun messing with this kind of stuff
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 08-05-2008, 01:27 PM   #17 (permalink)
Super Techie
 
shan1784's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Michigan
Posts: 396
Default Re: How much would this effect 3dmark score???

Quote:
Originally Posted by vernong1992 View Post
I knew that was the reason.. didn't want to say anything.

But its always fun messing with this kind of stuff

Trouble maker...
__________________
Rosewill Thor V2 Full Tower - i5 3570K Stock W/ CORSAIR Hydro Series H60
G.SKILL Ripjaws Series 8GB (2 x 4GB) DDR3 1600
Asus Sabertooth Z77 Mother Board - GTX 680 FTW+ w/Backplate 4GB
SAMSUNG 840 Pro 128GB SSD - Seagate Barracuda 1TB HDD
Asus DVDRW 24x - CORSAIR Professional Series Gold AX850 PSU
Samsung P2770FH ToC Rose Black 27" Monitor - Logitech G15 Keyboard
MX518 Mouse - Logitech x540 5.1 Speakers
Turtle Beach HPA2 5.1 Surround Sound Headset - Windows 7 Ultimate 64-bit
shan1784 is offline  
Old 08-05-2008, 02:54 PM   #18 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: How much would this effect 3dmark score???

Overclocking is the best thing ever, I don't know what you mean by Troublemaker though haha
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 08-05-2008, 04:34 PM   #19 (permalink)
I feel funny...
 
thirdshiftdj's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lowell,Ma
Posts: 3,808
Send a message via AIM to thirdshiftdj
Default Re: How much would this effect 3dmark score???

shan have you tried adding more PLL and NB voltage
__________________
NUFFIN!
thirdshiftdj is offline  
Old 08-06-2008, 10:42 AM   #20 (permalink)
Super Techie
 
shan1784's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Michigan
Posts: 396
Default Re: How much would this effect 3dmark score???

Quote:
Originally Posted by thirdshiftdj View Post
shan have you tried adding more PLL and NB voltage
I've added more NB but not PLL... This DFI board has every setting you can think of except the one that makes it easy to use... I don't know what half the stuff does in this genie bios setup...

I believe my NB is up to 1.35V my vcore is set to 1.36V (for the 3.8ghz oc I had it up to 1.49V) and dram is set to 2.1V which is spec for my ram...
__________________

__________________
Rosewill Thor V2 Full Tower - i5 3570K Stock W/ CORSAIR Hydro Series H60
G.SKILL Ripjaws Series 8GB (2 x 4GB) DDR3 1600
Asus Sabertooth Z77 Mother Board - GTX 680 FTW+ w/Backplate 4GB
SAMSUNG 840 Pro 128GB SSD - Seagate Barracuda 1TB HDD
Asus DVDRW 24x - CORSAIR Professional Series Gold AX850 PSU
Samsung P2770FH ToC Rose Black 27" Monitor - Logitech G15 Keyboard
MX518 Mouse - Logitech x540 5.1 Speakers
Turtle Beach HPA2 5.1 Surround Sound Headset - Windows 7 Ultimate 64-bit
shan1784 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
3DMark 06 Score RyanWhitell New Systems | Building and Buying 8 02-20-2008 10:46 AM
3Dmark score. patonb Overclocking and Modding 0 01-03-2008 01:57 PM
3dmark score, low? Pastasauce New Systems | Building and Buying 29 12-27-2007 12:51 AM
3d mark score messed up baron5 New Systems | Building and Buying 10 07-12-2007 09:50 AM
ATI R600 2006 3dMark score with screenshot hmammen New Systems | Building and Buying 6 04-16-2007 05:37 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.