How much can I overclock and not need a bigger fan? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-08-2007, 11:11 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 383
Default How much can I overclock and not need a bigger fan?

I have a Pentium Dual Core Duo running at 2.14GHZ (OEM) and I have a 8800GTS Card, and 2 Gig DDR2 Ram, and its sitting on an Asus P5B Deluxe Mobo.

My question is, first, what is the best method to Overclock, and second, I have the CPU Heatsink, and a 250MM Fan on the side of my case. How can I overclock this PC, and how far should I go and be safe?
__________________

King$nake is offline  
Old 02-08-2007, 11:23 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,992
Default

You have a Core 2 DUO cpu not a pentium D correct?
__________________

__________________



May the wind always be at your back and the sun upon your face, and may the winds of destiny carry you aloft to dance with the stars
Lord AnthraX is offline  
Old 02-08-2007, 11:33 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 383
Default

Yes, Core 2 DUO @ 2.14 GHZ Its the 6400 Model
__________________
Enermax Black Aluminum ATX Mid Tower Case
Intel Core 2 Duo E8500 Wolfdale 3.16Ghz - OC'd at 4.13Ghz Stable
ASUS P5B Deluxe P965 Motherboard
Zalman 750W Modular Power Supply w/ Heatpipe Cooling
Zalman 110MM 2 Ball CPU Cooler
eVGA GeForce GTX285 1GB Graphics Card
G.SKILL 6GB DDR2 SDRAM DDR2 800
Logitech THX Z-5300e 280 Watts RMS 5.1 Speakers
SCEPTRE 22" Widescreen HDTV LCD
Wireless Logitech Keyboard and Mouse
Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer 7.1
SAMSUNG SpinPoint 320GB 7200 RPM SATA 3.0Gb/s
King$nake is offline  
Old 02-08-2007, 11:46 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,992
Default

ah Ok.

You should be able to go to 3.1 GHz with no extra voltage.
__________________



May the wind always be at your back and the sun upon your face, and may the winds of destiny carry you aloft to dance with the stars
Lord AnthraX is offline  
Old 02-10-2007, 07:18 AM   #5 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default

From what I've read is that you can't hurt that CPU chip if you do NOT change the volt on that thing,

IF it gets unstable you can just revert back to stock settings no harm done.

and temp stays relatively the same if you DON'T change the volt

let me know if I am wrong.
(don't do it the hard way lol, I mean someone who is more experienced with overclocking)
Fat.Clown is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.