How good is the Geforce 6600?? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-23-2005, 10:37 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 555
Default How good is the Geforce 6600??

Ok, so I just ordered a Chaintech Geforce 6600 (normal edition) with the 8x AGP interace with 256 MB RAM for like $150.
Here is the site: http://www.newegg.com/app/ViewProduc...145-112&depa=1

Question is, I want to play Doom 3 and Half Life 2, Far Cry, ya know, all the good games, on my nice 17" NEC 16 ms LCD at pretty high resolutions with high details. How well is this video card going to do with these games on the higher resolutions?
__________________

__________________
sprtnbsblplya is offline  
Old 03-23-2005, 10:38 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Not very well on higher resolutions

You should have got a 6600GT, even with a GT and farcry you can basicly forget running AA and AF
__________________

DJ-CHRIS is offline  
Old 03-23-2005, 10:44 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 555
Default

6600 GT was like $50 more, even the 6600 was extremely stretching my budget as I originally only planned on spending like $80-$90 for a 9600 Pro.
__________________
sprtnbsblplya is offline  
Old 03-23-2005, 10:58 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
GrimReaper23's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Fort Gordon
Posts: 1,912
Send a message via Yahoo to GrimReaper23
Default

yea but why would you want to buy a bad card in the first place I'm actually glad you bought the 6600 instead of the 9600
__________________
GrimReaper23 is offline  
Old 03-24-2005, 12:30 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 555
Default

yeah, I'm glad I got a 6600 too, figured it would be best to get a good 6600 now instead of spending the cizzash to get a 9600 now and just having to upgrade in a few months anyways
__________________
sprtnbsblplya is offline  
Old 03-24-2005, 12:33 AM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
even with a GT and farcry you can basicly forget running AA and AF
Nah I play with 2x aa and AF set to '2' in far cry (they dont list it as 2x, 4x for whatever reason) at 1024x768 it plays great

At xtremesystem, there's people who have modded 6200's and OC'd them to get the same score as a stock 6600GT...now thats pretty dang good
Nubius is offline  
Old 03-24-2005, 12:51 AM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 555
Default

DANG!! thats pretty sweet about that 6200! how would I go about overclocking my Chaintech 6600???

Also, I have a tube of arctic silver 5 leftover from building my computer, should I slab a little bit of AS5 onto the GPU on the card??? would that help any?
__________________
sprtnbsblplya is offline  
Old 03-24-2005, 01:06 AM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

Quote:
Originally posted by sprtnbsblplya
DANG!! thats pretty sweet about that 6200! how would I go about overclocking my Chaintech 6600???

Also, I have a tube of arctic silver 5 leftover from building my computer, should I slab a little bit of AS5 onto the GPU on the card??? would that help any?
ur gonna need some cooling that's gonna cost you (i'm assuming)
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 03-24-2005, 01:27 AM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,019
Default

Quote:
Originally posted by GrimReaper23
yea but why would you want to buy a bad card in the first place
not everyone has hundreds of dollars, or rich parents, to get video cards.
__________________
Sig reinstated. SigSanta
VIII is offline  
Old 03-24-2005, 01:48 AM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 943
Default

yea we all (i would hope) know that but waiting a couple of months is somtimes a good idea. but anyway, the 6600 is just over half as powerful as the GT in most things according to all the reviews i've read
__________________

__________________
AMD 64 939 3200+@2.7ghz
ASUS A8N-SLI DELUX htt@270X5
Segate 120gig SATA
1gig PC3200 Geil Value Ram Duel Channel@ddr480 3-3-3-8
Gigabyte 6600GT-PCI-E@580/1.3
Sh0r_ty is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.