How do you over clock Alien Ware m17? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-03-2008, 06:38 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2008
Location: Gardner, Massachusetts
Posts: 3
Send a message via AIM to PatrickHardy
Default How do you over clock Alien Ware m17?

I have an alien ware m17 the new one, I currently have a Intel® Core™2 P8600 2.4GHz (3MB Cache, 1066MHz FSB) and I am trying to figure out if I can safely over clock it with out having to worry about any thing messing up, if so how far could I overclock it, mostly how to do it. I also have Dual 512MB ATI Mobility Radeon™ HD 3870 - CrossFireX what can I exactly over clock on it? How much am I able to with out worrying as well of messing anything up or geperdizing? Basically how can I over clock these and whats my safe limit.

I am a nOOb at this stuff but I would appreciate if some one can bestow their wisdom upon me, and be a great teacher.

-Patrick
__________________

PatrickHardy is offline  
Old 12-03-2008, 08:06 PM   #2 (permalink)
The Water Cooling Guru
 
aspire's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: United States
Posts: 5,308
Default Re: How do you over clock Alien Ware m17?

Easy enough answer.

It's a laptop, you can't overclock it.
__________________

__________________
If I help you with something, you think I'm the bomb, or you just like what I said, rep me by clicking the star under my post.

Thanks!

The Official Tech Forums Water Cooling Informational Guide
aspire is offline  
Old 12-03-2008, 08:43 PM   #3 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: How do you over clock Alien Ware m17?

Maybe the gpu's rivatuner, but yup, not the cpu.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 12-03-2008, 08:48 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: How do you over clock Alien Ware m17?

Quote:
Originally Posted by aspire.comptech View Post
Easy enough answer.

It's a laptop, you can't overclock it.
True..

But there are a couple who keep theirs unlocked.. but OC'ing a laptop is worthless, it just kills battery life for a little bit of speed boost
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 12-03-2008, 10:09 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default Re: How do you over clock Alien Ware m17?

Quote:
Originally Posted by vernong1992 View Post
True..

But there are a couple who keep theirs unlocked.. but OC'ing a laptop is worthless, it just kills battery life for a little bit of speed boost
And makes the already-furnace-like-hardware even hotter.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 12-03-2008, 10:16 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
ricanflow's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Euless, Tx
Posts: 6,317
Default Re: How do you over clock Alien Ware m17?

Actually, theres many laptops that can be oc'd....some even have a button on them for an instant 200mhz oc, like the Asus G50V.
__________________
3DMARK06 = 20,341 (3.8GHZ)



Laptop
P7350 | GTX 260M | 4GB DDR2 800 | 320GB HD | X-Fi | Vista 64

Folding Rig/File Server

M775 | E1200 | Foxconn P9657AB
| Dual 8800GT | Antec NeoHE 500 | Barracuda 80GB | Wintec Ampx



ricanflow is offline  
Old 12-03-2008, 10:30 PM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2008
Location: australia
Posts: 717
Default

Quote:
Originally Posted by aspire.comptech View Post
Easy enough answer.

It's a laptop, you can't overclock it.
agreed.

Quote:
Originally Posted by CrazeD View Post
And makes the already-furnace-like-hardware even hotter.
hahahaha.
computer newbie is offline  
Old 12-03-2008, 10:32 PM   #8 (permalink)
The Water Cooling Guru
 
aspire's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: United States
Posts: 5,308
Default Re: How do you over clock Alien Ware m17?

Quote:
Originally Posted by ricanflow View Post
Actually, theres many laptops that can be oc'd....some even have a button on them for an instant 200mhz oc, like the Asus G50V.
I wouldn't say many...

At best you have ones that clock down, but can be clocked up to original speeds which in all likelihood is what the asus one does.
__________________
If I help you with something, you think I'm the bomb, or you just like what I said, rep me by clicking the star under my post.

Thanks!

The Official Tech Forums Water Cooling Informational Guide
aspire is offline  
Old 12-03-2008, 10:39 PM   #9 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2008
Location: australia
Posts: 717
Default Re: How do you over clock Alien Ware m17?

Quote:
Originally Posted by aspire.comptech View Post
I wouldn't say many...

At best you have ones that clock down, but can be clocked up to original speeds which in all likelihood is what the asus one does.
i was reading something somewhere about those turbo buttens you get on the old computers any they said that id dosent actuly speed it up it slows it down. is this true or was i day deaming again
computer newbie is offline  
Old 12-03-2008, 10:40 PM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
ricanflow's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Euless, Tx
Posts: 6,317
Default Re: How do you over clock Alien Ware m17?

Actually, its a true overclock:
Newegg.com - ASUS G Series G50VT-X2 NoteBook Intel Core 2 Duo P8600(2.40GHz) 15.4" Wide SXGA+ 4GB Memory 320GB HDD 7200rpm DVD Super Multi NVIDIA GeForce 9800M GS - Laptops / Notebooks

stock the chip runs 2.4ghz, which is reference clock for the chip:
Intel® Core™2 Duo Mobile Processor P8600 - SLB3S

Its a 45nm chip, so yeah it can oc and stay within the thermal specs of the laptop.
__________________

__________________
3DMARK06 = 20,341 (3.8GHZ)



Laptop
P7350 | GTX 260M | 4GB DDR2 800 | 320GB HD | X-Fi | Vista 64

Folding Rig/File Server

M775 | E1200 | Foxconn P9657AB
| Dual 8800GT | Antec NeoHE 500 | Barracuda 80GB | Wintec Ampx



ricanflow is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Phenom clock for clock... LeftEyeBlind New Systems | Building and Buying 1 01-31-2008 01:37 PM
What is a 1:1 overclock? aetherh4cker Overclocking and Modding 22 01-17-2008 04:02 PM
Weekend Fun Alien Breed Obliteration Osiris PC Gaming 0 07-06-2007 08:02 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.