how do I overclock my nvidea geforece 4 t1 4600 ? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-22-2007, 05:46 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
illnastyimpreza's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 411
Default how do I overclock my nvidea geforece 4 t1 4600 ?

is there an nvidea tool to overclock it ?

I am not too familiar with overclocking....

I am in the middle of overclocking my other computer which has a ATi radeon...

is this video card similar to overclock ?>

how should I go about overclocking it ?
__________________

illnastyimpreza is offline  
Old 07-22-2007, 05:57 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: how do I overclock my nvidea geforece 4 t1 4600 ?

Please, if you're still learning how to overclock, don't go crazy about overclocking, it's not as easy as you think it is.
__________________

__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 07-22-2007, 06:09 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
illnastyimpreza's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 411
Default Re: how do I overclock my nvidea geforece 4 t1 4600 ?

Quote:
Originally Posted by phucng_10 View Post
Please, if you're still learning how to overclock, don't go crazy about overclocking, it's not as easy as you think it is.
I just overclocked my Radeon and it works better than ever...

is it similar on the nvidia ?
illnastyimpreza is offline  
Old 07-22-2007, 06:39 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: how do I overclock my nvidea geforece 4 t1 4600 ?

What's the clocks on your Video-card right now?
__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 07-22-2007, 07:11 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
illnastyimpreza's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 411
Default Re: how do I overclock my nvidea geforece 4 t1 4600 ?

I'm not sure what the nvidea tool is... or how to load it
illnastyimpreza is offline  
Old 07-22-2007, 07:41 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: how do I overclock my nvidea geforece 4 t1 4600 ?

You run ATI tool the way you did with your other VGA. When I told you to fun to find the Core and Mem clocks, did you find the max and run Artifact Scan? Then lower it by 10MHz and run the Artifact Scan again, to be on the safe side.
__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 07-23-2007, 01:05 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
illnastyimpreza's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 411
Default Re: how do I overclock my nvidea geforece 4 t1 4600 ?

Quote:
Originally Posted by phucng_10 View Post
You run ATI tool the way you did with your other VGA. When I told you to fun to find the Core and Mem clocks, did you find the max and run Artifact Scan? Then lower it by 10MHz and run the Artifact Scan again, to be on the safe side.
o cool thanks ! I'll try it on this one too...it worked GREAT !
illnastyimpreza is offline  
Old 07-23-2007, 06:50 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 141
Default Re: how do I overclock my nvidea geforece 4 t1 4600 ?

lol you can use either ati tool or riva tuner
__________________

Raknor is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
wanting to overclock my E6420 Snake64_009 Overclocking and Modding 12 07-16-2007 03:43 AM
ATi x1950xt overclock....? OnlyCurious New Systems | Building and Buying 11 07-14-2007 03:13 PM
First TIme Overclock, PC not working now. HELP!!!! mvpo.geo Overclocking and Modding 10 04-13-2007 08:29 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.