How do I go about overclocking this? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-20-2007, 04:30 PM   #1 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default How do I go about overclocking this?

I have some old HP Pavilion that sports a 1.2ghz Athlon socket 462, 256mb of pc133 ram, and a asus tnt2 32mb video card. I know how to go about overclocking the video card but I was wondering, how do I overclock the cpu? I will do anything to it for obvious reasons but blatantly destory it.
__________________

__________________
i3 540 @ 3066 MHZ
4GB DDR3 1600 1T 9-9-9-28
2x 750GB
HD 5750 @ 850/2400
Thermaltake 630W
Antec Lanboy Air
Pepsiboy700 is offline  
Old 02-20-2007, 05:09 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,992
Default

You can't.

HP Bios = No overclocking
__________________

__________________



May the wind always be at your back and the sun upon your face, and may the winds of destiny carry you aloft to dance with the stars
Lord AnthraX is offline  
Old 02-20-2007, 05:20 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default

Not even with clockgen or a program like that. What about this changing the multiplier with a pencil on the chip I have been reading about. I knew the bios doesnt support overclocking, almost all companies disable overclocking features.
__________________
i3 540 @ 3066 MHZ
4GB DDR3 1600 1T 9-9-9-28
2x 750GB
HD 5750 @ 850/2400
Thermaltake 630W
Antec Lanboy Air
Pepsiboy700 is offline  
Old 02-20-2007, 06:39 PM   #4 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

If the BIOS doesn't have an option to change the multiplier, unlocking it won't do anything.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.