how do i.. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-30-2004, 11:56 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 150
Default how do i..

hi all i was wondering how would i over clock my pc this comp is a dell dimension L866r also how much faster can oc it make it go its at 866 now thnx
__________________

mcnairgunz09 is offline  
Old 08-30-2004, 01:59 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 722
Default

Would need to know more about your system, your current CPU, and your current temperatures.

Also Dell use custom motherboards that don't allow overclocking within BIOS, so you would probably have to overclock within Windows.
__________________

__________________
[size=0.5]Full Aluminium ThermalTake Case
Asus A7N8X-E-Deluxe
AMD Athlon XP 3200+ *400 FSB* Barton (2.2GHz)
ThermalTake Volcano 11+ Xaser Edition Air Cooling
1024MB Corsair TwinX XMS 3200 (Dual Channel 2x512) 2-3-2-6
256Mb XFX 7800 GS EXTREME
2x WD Raptors (10krpm 8MB Cache) 36.7GB using RAID -0
Video Logic SonicXplosion 5.1 Soundcard
[/size]
Kangaroo is offline  
Old 08-30-2004, 03:33 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,878
Send a message via ICQ to Demalii Send a message via AIM to Demalii Send a message via Yahoo to Demalii
Default

meaning tough noogies =p
and as far as I know you can't unlock the bios.. it saves the password even when you reset the bios
Demalii is offline  
Old 08-30-2004, 06:05 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 372
Default

yea next comp u get dont buy a brand name pc its usually cheaper if u build it urself neways, and u get a much better product.
__________________

<i>Never underestimate the power of stupid people in large groups</i>
Gl\l0m!$h is offline  
Old 08-31-2004, 03:38 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 153
Default

Dell BIOS doesn't have OC feature and it's hardcoded. Nothing to do with a BIOS password.
__________________
COMPtia A+
COMPtia Network+
Quantum is offline  
Old 08-31-2004, 05:54 AM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Yeah I just looked at my friends DELL computers BIOS tonight. Has absolutely **** for options. Only thing I could do was change his AGP Aperture size.....time....and like the boot sequence thats about it lol
__________________

Nubius is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.