How are the cores arranged on the Q6600 die? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-02-2009, 01:46 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 754
Send a message via AIM to slvrstang
Default How are the cores arranged on the Q6600 die?

I just started folding using VMWare. It uses two cores per instance and I want to use the two cores that share the same L2 cache.

I assumed it was 01|23 but others have said it's 02|13 for core arrangement.

Anybody know?
__________________

__________________

Q6600 G0 @ 3.80ghz
MCR-320-->Dtek Fuzion V2-->Dtek Fuzion GFX2-->Swiftech MCP-655-->
Asus P5K deluxe
4x1gb Crucial Ballistix @ 846mhz 5-5-5-15
8800GT
3x 250gb HDDs
Hiper 580w
Coolermaster 690 w/ water cooling mods
3dmark06 - 15,602
SuperPi 1M - 12.421s
slvrstang is offline  
Old 04-02-2009, 04:33 PM   #2 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: How are the cores arranged on the Q6600 die?

(0,1) (2,3) Is what i've gone with.

With folding, i just let it run all 4 cores... I seen no noticable ppd change, and keeps the cores an even temp. I use to run it 1,2 and had 10-15C core differences.

Just watch, as windows auto places gpu on 3.

Oh, watch your OC, foldings very hard on them.
__________________

__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 04-02-2009, 08:50 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 754
Send a message via AIM to slvrstang
Default Re: How are the cores arranged on the Q6600 die?

Quote:
Originally Posted by patonb View Post
(0,1) (2,3) Is what i've gone with.

With folding, i just let it run all 4 cores... I seen no noticable ppd change, and keeps the cores an even temp. I use to run it 1,2 and had 10-15C core differences.

Just watch, as windows auto places gpu on 3.

Oh, watch your OC, foldings very hard on them.
VMware folding likes to have 2 cores per instance so I think setting affinity for each instance is a good idea so all the calculations for 1 instance can run on the same cache.


and yeah, i found out that folding is hard on OCs. I had a crash after 6 hours at 3.80ghz, I have since dropped to 3.60ghz.
__________________

Q6600 G0 @ 3.80ghz
MCR-320-->Dtek Fuzion V2-->Dtek Fuzion GFX2-->Swiftech MCP-655-->
Asus P5K deluxe
4x1gb Crucial Ballistix @ 846mhz 5-5-5-15
8800GT
3x 250gb HDDs
Hiper 580w
Coolermaster 690 w/ water cooling mods
3dmark06 - 15,602
SuperPi 1M - 12.421s
slvrstang is offline  
Old 04-02-2009, 09:49 PM   #4 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: How are the cores arranged on the Q6600 die?

Oh, oky, youre running 2 sets.... I need my other cores for work.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Tech Forums Official Crysis [Warhead] GPU Benchmark Thread gurusan Overclocking and Modding 543 03-12-2010 12:32 AM
What Does 256 Cores Look Like? Osiris Monitors, Printers and Peripherals 8 01-07-2009 12:53 AM
intel Q6600 Batch List thirdshiftdj Overclocking and Modding 86 10-03-2008 01:01 AM
Q6600 or E6850 Oreo New Systems | Building and Buying 20 10-16-2007 02:36 PM
8 Intel Cores Faster Than 16 AMD Cores? Osiris Overclocking and Modding 9 05-28-2007 08:47 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.