home made water cooling kit??? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-28-2005, 12:12 AM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 730
Send a message via AIM to burned-ati Send a message via Yahoo to burned-ati
Default home made water cooling kit???

hello if you have the water blocks and tubing and fans and fish tank pumps or some kind of cheap pumps couldnt u build ur own water cooling kit and save like 100 dollars? well if not what parts do i need for a water cooling kit all seperate. for vga and cpu, and my mother board doesnt have 4 holes around the cpu socket
__________________

burned-ati is offline  
Old 08-28-2005, 12:22 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,107
Send a message via AIM to Counter-Strike
Default

Lol I would highly recommend you do not make your own ghetto wc kit. It is very dangerous, and could destroy all of your computer parts. If you can fork over the bucks, www.dangerden.com is a great place.
__________________

__________________
<img src=\"http://img175.imageshack.us/img175/5743/sig9cd1.gif\" border=\"0\">
Check out www.advancedgeeks.com Great new forum!
Counter-Strike is offline  
Old 08-28-2005, 12:27 AM   #3 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,279
Default

Ditto.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 08-28-2005, 12:40 AM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 730
Send a message via AIM to burned-ati Send a message via Yahoo to burned-ati
Default

can you guys direct me to a water cooling kit that will fit socket a/462 and doesnt need the 4 motherboard holes??
burned-ati is offline  
Old 08-28-2005, 03:44 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 943
Default

really im thiniing i will use my schools equipment to make one. i was gonna test it on an old p3 system first
__________________
AMD 64 939 3200+@2.7ghz
ASUS A8N-SLI DELUX htt@270X5
Segate 120gig SATA
1gig PC3200 Geil Value Ram Duel Channel@ddr480 3-3-3-8
Gigabyte 6600GT-PCI-E@580/1.3
Sh0r_ty is offline  
Old 08-28-2005, 06:16 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Burned - don't buy a kit dude.

Just go to dangerden.com and select your own CPU block, tubing, pump, and radiator/heatercore and you're good to go...for easiness and to save space I'd recommend a T-line instead of a reservoir...that's basically 'building your own' in a sense and it's high quality stuff
Nubius is offline  
Old 08-28-2005, 10:42 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

yea, those prebuilt kits are worse than many cheaper fan HSF's
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 08-29-2005, 04:17 AM   #8 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 730
Send a message via AIM to burned-ati Send a message via Yahoo to burned-ati
Default

yea there so much money, why do water cooling kits cost so much?! i mean there proubly assembled in afgan sweat shops for 2 dollars and resold to us lol,a water cooling kit should be like 65bucks at max lol, is there any thing better than water cooling or is that just the best cooling?
burned-ati is offline  
Old 08-29-2005, 07:10 PM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

of course theres things better than water cooling but you aren't going to be able to afford it and it's a pain in the *** to setup since you gotta protect against condensation.

Theres always liquid nitrogen...you can't get more extreme than
-200C

above water cooling would be chilled water cooling, above that would be phase change, then above that would be your dry ice, LN2 and things like that
Nubius is offline  
Old 08-29-2005, 07:14 PM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,107
Send a message via AIM to Counter-Strike
Default

Like I keep saying when I get rich I am going to have a dry ice system, or full-tower actually for a lot of room
__________________

__________________
<img src=\"http://img175.imageshack.us/img175/5743/sig9cd1.gif\" border=\"0\">
Check out www.advancedgeeks.com Great new forum!
Counter-Strike is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.