High Temps and didn't OC yet. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-24-2009, 02:37 PM   #1 (permalink)
AzN
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 97
Default High Temps and didn't OC yet.

I'd just finished building my PC today and need some input on wether if everything is ok and the temps seems kinda high and I didn't start to OC yet so I'm not quite sure what I'm missing?

"Not sure if this was the right section of the forums to ask"

BTW I'm using a Haf 932 Case so the Airflow is really good.

Here's a pic.
http://img44.imageshack.us/img44/6651/pcinfos.jpg
__________________

__________________
  • Intel Core i7 920 Nehalem 2.66GHz
  • EVGA E758-A1 3-Way SLI (x16/x16/x8) LGA 1366 Intel X58 ATX Intel Motherboard
  • EVGA 01G-P3-1281-AR GeForce GTX 285 1GB 512-bit GDDR3 PCI Express 2.0 x16
  • OCZ Gold 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800)
  • CORSAIR CMPSU-1000HX 1000W ATX12V 2.2 / EPS12V 2.91 SLI Ready CrossFire Ready 80 PLUS Certified
  • Noctua NH-U12P SE2 120mm SSO CPU Cooler
AzN is offline  
Old 10-24-2009, 02:40 PM   #2 (permalink)
Lady Techie
 
Yami's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Posts: 7,774
Default Re: High Temps and didn't OC yet.

How much thermal paste did you put on?
__________________

__________________
Desktop i5-4440 - ASRock Z77 Extreme4 - EVGA GTX970 - 4x4GB 1600MHz - Samsung 850 EVO 250GB - Be Silent Base 800 - 3TB+1TB+1TB+640GB
Laptop i7-3740QM @ 2.7GHz, 2x4GB 1600Mhz, GT640M, OCZ Agility 3 120GB
Smartphone Galaxy S7 Edge

LinkedIn Kiera Mitchell
Yami is offline  
Old 10-24-2009, 03:23 PM   #3 (permalink)
AzN
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 97
Default Re: High Temps and didn't OC yet.

About a dime size.
__________________
  • Intel Core i7 920 Nehalem 2.66GHz
  • EVGA E758-A1 3-Way SLI (x16/x16/x8) LGA 1366 Intel X58 ATX Intel Motherboard
  • EVGA 01G-P3-1281-AR GeForce GTX 285 1GB 512-bit GDDR3 PCI Express 2.0 x16
  • OCZ Gold 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800)
  • CORSAIR CMPSU-1000HX 1000W ATX12V 2.2 / EPS12V 2.91 SLI Ready CrossFire Ready 80 PLUS Certified
  • Noctua NH-U12P SE2 120mm SSO CPU Cooler
AzN is offline  
Old 10-24-2009, 04:03 PM   #4 (permalink)
Lady Techie
 
Yami's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Posts: 7,774
Default Re: High Temps and didn't OC yet.

I'm not exactly sure how big a dime is but seeing as it's a coin that should be plenty :P

Are you sure the heatsink is attached properly? Temps should at least be under 40, I think.
__________________
Desktop i5-4440 - ASRock Z77 Extreme4 - EVGA GTX970 - 4x4GB 1600MHz - Samsung 850 EVO 250GB - Be Silent Base 800 - 3TB+1TB+1TB+640GB
Laptop i7-3740QM @ 2.7GHz, 2x4GB 1600Mhz, GT640M, OCZ Agility 3 120GB
Smartphone Galaxy S7 Edge

LinkedIn Kiera Mitchell
Yami is offline  
Old 10-24-2009, 04:10 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
philbar71's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Suffolk, VA
Posts: 4,533
Send a message via AIM to philbar71
Default Re: High Temps and didn't OC yet.

what's the ambient temps? i suggest taking some of that paste off. all you really need is a pea sized amount.
__________________


The only thing ATi can render faster than nVidia is the BSOD

SLI ON INTEL P45: http://www.techist.com/pc/f76/sli-intel-chipset-219886/

<<< i like rep :D
philbar71 is offline  
Old 10-25-2009, 11:37 AM   #6 (permalink)
AzN
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 97
Default Re: High Temps and didn't OC yet.

Took some off and still shows around the same temp. 40-45c idle.. this is not normal.. any other recommendation??
__________________
  • Intel Core i7 920 Nehalem 2.66GHz
  • EVGA E758-A1 3-Way SLI (x16/x16/x8) LGA 1366 Intel X58 ATX Intel Motherboard
  • EVGA 01G-P3-1281-AR GeForce GTX 285 1GB 512-bit GDDR3 PCI Express 2.0 x16
  • OCZ Gold 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800)
  • CORSAIR CMPSU-1000HX 1000W ATX12V 2.2 / EPS12V 2.91 SLI Ready CrossFire Ready 80 PLUS Certified
  • Noctua NH-U12P SE2 120mm SSO CPU Cooler
AzN is offline  
Old 10-25-2009, 12:19 PM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: High Temps and didn't OC yet.

Have you adjusted the Smart Fan settings in the bios? If not do so. Set them all at Manual - 100%

What Thermal Paste are you using with your heatsink? You should use this.
Newegg.com - Tuniq TX-2 Cooling Thermal Compound - Thermal Compound / Grease

When I apply thermal paste I put a small dab of paste in each of the red dots shown below. A dab = 1/2 of a paper match's match head. I don't spread it out, I let the pressure of the heatsink spread it. Works every time for me



__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.