Help required: Overclocking a Intel Q6600 (g0) - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-09-2008, 08:14 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2
Default Help required: Overclocking a Intel Q6600 (g0)

Hey all,

I was just seeing if I could get a little advice with overclocking the g0 stepping Q6600.

My system specs are:

Mobo: Gigabyte GA-N650SLI-DS4L
CPU: Intel Q6600 g0 @ 2.40ghz
RAM: 2GB Corsair XMS2 PC-6400
Graphics: Nvidia 8800GT 512mb
HDD: 500gb sata2 + some random amount in IDE which really dont matter
CPU Cooling: Arctic Cooling Pro Freezer 7


Any help would be greatly appriciated

Thanks
__________________

trip121 is offline  
Old 01-09-2008, 08:17 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Preacher's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ra'anana, Israel
Posts: 2,395
Default Re: Help required: Overclocking a Intel Q6600 (g0)

Welcome to the forums !
Basically start upping your FSB and test it out (stress it) every time you up it to check stability and make sure your ram is running at 1:1 with the FSB. If its unstable up the voltage by one notch , and re-check. Make sure load temps don't exceed 71c.

Good Luck !
__________________

__________________
www.heavyportrayals.com - Lifting one stone at a time.
Preacher is offline  
Old 01-09-2008, 08:41 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Higach's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Illinois
Posts: 176
Send a message via AIM to Higach
Default Re: Help required: Overclocking a Intel Q6600 (g0)

Make sure you increment the FSB in small doses. To get the hang of it try 5-10Mhz increases, stress test it, and if its stable continue. I know the q6600 can reach 3.2-3.6 but if you are just starting out, go very small.
__________________

Intel Core 2 Duo E6400 @ 3.2 GHz
Zalman 9500 HSF
BIOSTAR Tforce 965PT
eVGA 7950gt 512MB @ 590/740
3x1GB G.Skill DDR2 800 PC2 6400
Western Digital 160GB 7200RPM 16mb Cache
KINGWIN sk-523
Fortorn Source FSP 400W
Higach is offline  
Old 01-09-2008, 09:01 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2
Default Re: Help required: Overclocking a Intel Q6600 (g0)

thats brilliant cheers for your help so far, will go and try out those suggestions.

I got way too confused with other places guides to oc-ing!

I was impressed when i was looking around my mobos settings. everything i need for fsb etc is in one section seperated from all the rest of the rubbish
trip121 is offline  
Old 01-09-2008, 09:08 AM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Preacher's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ra'anana, Israel
Posts: 2,395
Default Re: Help required: Overclocking a Intel Q6600 (g0)

You got a nice mobo in my opinion .
__________________
www.heavyportrayals.com - Lifting one stone at a time.
Preacher is offline  
Old 01-09-2008, 10:32 AM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: Help required: Overclocking a Intel Q6600 (g0)

Hmm, didn't know gigabyte made an SLI mobo. The main thing to watch on the q6600 is the temps. I have had mine as high as 4ghz but i have the best possible air cooler on the market and have lapped both it and the chip for better contact. You should be able to get 3.0-3.1 without changing the voltage.
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 01-09-2008, 10:47 AM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Preacher's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ra'anana, Israel
Posts: 2,395
Default Re: Help required: Overclocking a Intel Q6600 (g0)

Yeah , same thing with voltage on C2D i'm running 3.21 on stock voltage and you have the less consuming power revision of your CPU , so you should be set. What are your temps ?
__________________
www.heavyportrayals.com - Lifting one stone at a time.
Preacher is offline  
Old 01-09-2008, 11:25 AM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: Help required: Overclocking a Intel Q6600 (g0)

3.21V eh?
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 01-09-2008, 12:33 PM   #9 (permalink)
Master Techie
 
Preacher's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ra'anana, Israel
Posts: 2,395
Default Re: Help required: Overclocking a Intel Q6600 (g0)

3.21ghz
__________________
www.heavyportrayals.com - Lifting one stone at a time.
Preacher is offline  
Old 01-09-2008, 12:56 PM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: Help required: Overclocking a Intel Q6600 (g0)

Man, this whole quit drinking thing is making me lose my mind. I have been half zombie all week. Cant sleep for crap.
__________________

__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Overclocking Newbie help /w q6600 enthusiast1917 Overclocking and Modding 5 12-28-2007 02:40 PM
UnBiased Intel Core 2 Duo Overclocking with Overclocking Test Systems veg1992 Overclocking and Modding 7 11-21-2007 07:24 PM
Overclocking a q6600 Riznarf New Systems | Building and Buying 2 06-04-2007 02:42 AM
Intel will lower the Q6600 Power Consumption on 16th of July maroon1 New Systems | Building and Buying 0 05-01-2007 08:38 AM
Overclocking An Intel 810? techsquad Overclocking and Modding 5 04-19-2007 09:17 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.