help regarding x800xt with zalman vf700 alu cooler. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 09-28-2005, 04:49 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Sep 2005
Posts: 3
Exclamation help regarding x800xt with zalman vf700 alu cooler.


Right my problem is i have recently bought an ati radeon x800xt graphics card which ran fine but the noise of the fan was annoying so i decided to fit a zalman cooler instead. I took off the old heatsink/fan and fitted the new zalman one. The only problem was when i turned my p.c back on and logged on i got a message from the ati vpu recover programme saying that my graphics card want responding properly (probly due to the new fan not being plugged into the graphics card fan slot) Anyway the vpu trys to reset the card to solve the problem but cant so it says it has to run in software mode. I just wanted to know if any of you has experienced anything like this and is there a way round it as everything runs very slowly when in software mode. I'm now using my old 9600xt to get around the problem. Should i just remove all programmes/drivers etc to do with the graphics card and put the x800 back in and just reinstall the driver and not ati control centre.

Thanks for any help you can give.

laggass is offline  
Old 09-28-2005, 06:10 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH

did you plug the fan into a power connector?

AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 09-28-2005, 06:29 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Sep 2005
Posts: 3

i plugged the zalman fan into the standard 4pin power connector like it says, so theres nothing in the graphics card fan slot.
laggass is offline  
Old 09-29-2005, 05:20 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Sep 2005
Posts: 3

dont worry i got it going properly now, so theres no way to have ati contol panel going then????

got a feeling if i install that again the problems will start up.

suppose ati tool does a better job.


Gotta say it does an awsome job already overclocked it to 515/560 from 500/500 with no problems at all, memory clock could even go higher and temp rarely goes over 65 degrees C.

p.s whats more important when over clocking the core speed or memory speed.
laggass is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:54 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.