Help OC my Q6600 - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-01-2008, 03:54 PM   #11 (permalink)
Over and Above Person
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 714
Send a message via MSN to Ric0h
Default Re: Help OC my Q6600

well, as for my processor, it is at those temps because I am using 100 cpu usage unfolding proteins, yea it goes as 35 or so when browsing internet.

I get more cpu usage when I am unfolding proteins, rather than gaming.

But can someone tell me if my temps will increase if I dont increase the voltage?
__________________

__________________
ANTEC 900: Gigabyte Ga-Ep35-DS3P : THERMALTAKE (700 watts) :
4 GB G.SKILL 1000 mhz Intel Quad Core (Q6600)
ATI 4870 ARTIC COOLER FAN
WD 640 and 22x DVD burner
Ric0h is offline  
Old 07-01-2008, 04:27 PM   #12 (permalink)
True Techie
 
dude112's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 236
Default Re: Help OC my Q6600

Quote:
Originally Posted by g3kk0 View Post
What screenshot/s should I upload to let you techs see what I have my settings on? Which program? CoreTemps? Cpuz?
Screens of CoreTemp and CPUZ would be good.
__________________

__________________
Finished:
Case: Fractal Design R4 \ PSU: Corsair TX-650 V2\ Mobo: Asrock Z75 Pro 3
Processor: Intel i5 3570K Stock
RAM: Corsair Vengeance 8GB 1600C9 (2x 4GB) \ Videocard: Gigabyte 7950 Windforce 3
SSD: Samsung 830 \ HDD: Samsung SpinPoint F1 500GB \ DVD-RW: 1x LG
Speakers: Logitech (2.1)\ Monitor: Dell Ultrasharp U2312HM
Keyboard: MS Comfort Curve\ Mouse: Logitech MX 518
dude112 is offline  
Old 07-01-2008, 04:31 PM   #13 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Help OC my Q6600

CoreTemp and CPU-Z are what I need thanks
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 07-01-2008, 05:06 PM   #14 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 153
Default Re: Help OC my Q6600

Quote:
Originally Posted by vernong1992 View Post
CoreTemp and CPU-Z are what I need thanks
Ok, sweet. I'll get some up ASAP. :happy:
__________________
Intel Q6600 g0 @ 3Ghz
GIGABYTE GA-P35-DS3L motherboard
Thermaltake M9 Case
SeaGate 7200.11 750GB hdd
PALiT 9600GT SONIC 512MB 700Mhz video card
CORSAIR 650TX 650W power supply unit
OCZ Reaper 4GB (2x2GB) PC2 6400 Dual Channel RAM
LITE-ON 20X DVD/CD burner
Tuniq Tower 120 Heatsink
Artic Silver 5 thermal past
g3kk0 is offline  
Old 07-02-2008, 11:09 PM   #15 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 153
Default Re: Help OC my Q6600

This week has been really busy. I'm trying to get those screen shots. :S
__________________
Intel Q6600 g0 @ 3Ghz
GIGABYTE GA-P35-DS3L motherboard
Thermaltake M9 Case
SeaGate 7200.11 750GB hdd
PALiT 9600GT SONIC 512MB 700Mhz video card
CORSAIR 650TX 650W power supply unit
OCZ Reaper 4GB (2x2GB) PC2 6400 Dual Channel RAM
LITE-ON 20X DVD/CD burner
Tuniq Tower 120 Heatsink
Artic Silver 5 thermal past
g3kk0 is offline  
Old 07-08-2008, 05:53 PM   #16 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 153
Default Re: Help OC my Q6600


So, does everything look ok at the moment? Anything I can do to improve? I have overclocked it kinda easily, can I get it to 3.6Ghz maybe?
I'm an OC noob, so be easy on me. :P
All I have is MS paint, atm. If anyone knows of a better program for simply editing pictures, please holla!!
__________________
Intel Q6600 g0 @ 3Ghz
GIGABYTE GA-P35-DS3L motherboard
Thermaltake M9 Case
SeaGate 7200.11 750GB hdd
PALiT 9600GT SONIC 512MB 700Mhz video card
CORSAIR 650TX 650W power supply unit
OCZ Reaper 4GB (2x2GB) PC2 6400 Dual Channel RAM
LITE-ON 20X DVD/CD burner
Tuniq Tower 120 Heatsink
Artic Silver 5 thermal past
g3kk0 is offline  
Old 07-08-2008, 06:02 PM   #17 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Help OC my Q6600

What about Core Temp?
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 07-08-2008, 10:09 PM   #18 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Help OC my Q6600

I do have to say, your Core Volt is .1 V higher than mine. Yes, I know its not the real Vcore but it does look high. I forget what my BIOS actually is set.

Like V asked, CoreTemp?
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 07-09-2008, 02:57 PM   #19 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 153
Default Re: Help OC my Q6600

CoreTemp. I forgot that one, sorry.
Like I said, all I have atm is MS paint so it's kinda blurry. If you have a better free program for editing pics lemme know.
__________________
Intel Q6600 g0 @ 3Ghz
GIGABYTE GA-P35-DS3L motherboard
Thermaltake M9 Case
SeaGate 7200.11 750GB hdd
PALiT 9600GT SONIC 512MB 700Mhz video card
CORSAIR 650TX 650W power supply unit
OCZ Reaper 4GB (2x2GB) PC2 6400 Dual Channel RAM
LITE-ON 20X DVD/CD burner
Tuniq Tower 120 Heatsink
Artic Silver 5 thermal past
g3kk0 is offline  
Old 07-09-2008, 04:31 PM   #20 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Help OC my Q6600

Paints just fine..... i use it, but also just cut out the part that youre looking for helps.
__________________

__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
*The Official Tech-Forums 3DMark06/03 Rankings* gurusan Overclocking and Modding 4250 04-02-2015 12:23 PM
G0 Revision Q6600? Help... g3kk0 New Systems | Building and Buying 25 04-24-2008 01:12 PM
q6600 for gaming and OC Riznarf New Systems | Building and Buying 37 06-19-2007 10:12 PM
Overclocking a q6600 Riznarf New Systems | Building and Buying 2 06-04-2007 02:42 AM
Cheapest Q6600 Build Gumbercules New Systems | Building and Buying 34 06-01-2007 01:01 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.