Help a noob overclock a E6600 and a DS3 please! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-12-2007, 10:39 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2006
Location: New Mexico
Posts: 382
Send a message via AIM to Fayt19
Default Help a noob overclock a E6600 and a DS3 please!

Hello my computer is in my sig. I dont have an after market cooler on my CPU or GPU. Ive heard that you can get the E6600 to 3.0 with the stock cooler but I dont know how to do any of this. The CPU does have Artic Silver 5 on it though.

I think I updated my BIOS correctly to F10 but im not sure how to check to see if it worked or not. I cant see anything that tells me what version of BIOS I have.

I am a newb can someone please walk me though this please.
__________________

Fayt19 is offline  
Old 02-12-2007, 12:17 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
naerskine's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 152
Default

What DS3 do you have?
__________________

__________________
http://folding.extremeoverclocking.c...00CC&c5=FFFFFF
Folding Rig Alpha
Q6600 @3.3ghz
EVGA 750i FTW
EVGA GTX 260/216
4 Gigs OCZ 1066
naerskine is offline  
Old 02-12-2007, 03:56 PM   #3 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

hrmmm e6600 and ds3 can do wonders, i've taken mine to i think 3.99 and was able to run super pi... then got the blue screen of death..... if i had better ram i'd hit higher.. but until then, i'm balls out... lol
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 02-12-2007, 04:08 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 235
Default

nosboost, what are you turning out on 3dmark06 with that comp? Good call on 3.9 thats some quality tweaking! I got my 6600 to 3.6 perfectly stable but cause its on 24/7 i keep it clocked at 3.4. Suits me fine
plant is offline  
Old 02-12-2007, 10:43 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
naerskine's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 152
Default

well anyways, It depends on what ds3 yu got. I had the 965G It didnt oc very well at all. I read many in many places that the 965P is much much better for oc'n. I switched to ASUS and found it much better then my ds3, then again i had a crap *** ds3. Hopefully you have better luck, abd BTW dont use easy tune5, its pretty much retarded.
__________________
http://folding.extremeoverclocking.c...00CC&c5=FFFFFF
Folding Rig Alpha
Q6600 @3.3ghz
EVGA 750i FTW
EVGA GTX 260/216
4 Gigs OCZ 1066
naerskine is offline  
Old 02-14-2007, 03:49 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 213
Default

What are you temps now?
__________________
Athlon X2 Brisbane 3600+ @ 2.91Ghz
Arctic Cooling Freezer 64 Pro
Biostar TForce 550
2GB Wintec AMPO DDR667 @ 831Mhz
Connect3D X1900GT Rev.2 580/1602
Hitachi Deskstar 80gb SATA + 80gb WD Caviar IDE
Fortron FSP Group 400W (18A/16A 12V)
http://service.futuremark.com/orb/re...=0&UID=9889664
5122 in 3DMark06
rx7i2 is offline  
Old 02-15-2007, 09:52 AM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2006
Location: New Mexico
Posts: 382
Send a message via AIM to Fayt19
Default

Sorry its been hectic latly.

I have the P-DS3.

I have no clue what my temps are at but im pretty sure my CPU was at about 40 last I checked.

By the way I have stock cooling for everything.
Fayt19 is offline  
Old 02-15-2007, 03:15 PM   #8 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

i hit 10,951 in 3dmark06
http://service.futuremark.com/compare?3dm06=1115285

__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 02-15-2007, 03:49 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2006
Location: New Mexico
Posts: 382
Send a message via AIM to Fayt19
Default

thats cool that you got a 10k in 3DMark06 but that doesnt help me overclock lol
Fayt19 is offline  
Old 02-15-2007, 06:10 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2006
Location: New Mexico
Posts: 382
Send a message via AIM to Fayt19
Default

Ok I found out my Computer temps.

The system temp is 25-27C

My CPU goes from 32-37C but stays at 35C mostly

My two exhaust fans are on High and my two intact fans are set to medium.
__________________

Fayt19 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.