** Help ** New Buld Freezing - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-01-2006, 12:00 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 167
Default ** Help ** New Buld Freezing

Have a problem with a new build... I believe it is the driver graphics card... Currently have the following specs:

AMD 64 3000
Nvidia 6600 256mb PCie
512mb Mem

Couple of issues:
DVD's do not work and yes I have software to play DVD's called Interplay. Says something about color resolution. Shouldn't have a prob with the above card... Need DVD's to work. Optical Drive is DVD/CDRW and is set to master.

Sound is High Definition. I noticed that after playing music that sometimes it will freeze dont know if that has anything to do with sound. I hooked up all relevant cables inside case and attached them to correct pins. There were a few I left out could this be causing it? I hear sound and everything seems fine. The cables not hooked in were return lines...

When I installed the drivers that came with this card dragging windows in windows xp was very slugish. It would be a few seconds behind. So i went on nvidias web page and downloaded the latest geforce drivers for the 6600. That took away the problem of the sluggish window dragging. Now the system freezes up. Nothing moves even mouse pointer keyboard locks up. I dont think it is a temp issue i have a zahlman fan on the cpu. temps on the cpu are 86 F and case temps are lower. Someone was telling me it could be a cable? Also told me they believed it was temps. I believe this is a driver issue here is a pic of the card:

http://www.evertek.com/LargePic.asp?...-PCIE-unit.jpg

more info on card:
http://www.evertek.com/viewpart.asp?auto=18427

also here is some info on the mobo: (listed as oem *mine is retail)
http://www.newegg.com/Product/Produc...2E16813128001R

Please help need serious help! Got to get this out to a customer and cant get dvd's to work and on top of that i think driver is causing computer to freeze.
__________________

__________________
<A href=\"http://www.stores.ebay.com/championcomputers\"><IMG src=\"http://pages.sssnet.com/championcomputers/Logos%20and%20Graphics/Champion%20Logos/animated_logo_low.gif\" border=0></A>
forlorn_ronin is offline  
Old 06-01-2006, 03:15 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

never heard of interplay ,maybe you mean intervideo windvd?
"something" doesnt really help provide the exact message , also whats the resolution & color depth?

as for the sound its likely a driver issue get the latest , i doubt the cables got somethin to do with it

theres something unclear , your sayin it freezes only when playing music or also when not playing music?
__________________

jeremy is offline  
Old 06-01-2006, 04:37 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 167
Default

i dont think its sound at all. dvd is intervideo and color is at high 32 bit tried in all other resolutions and screen types 1078... 800... etc... could it be a heat issue? if the exhaust fan blew back onto the chip cpu or graphics card even would that cause freeze because heat was blown into it? should i reverse airflow out of case?
__________________
<A href=\"http://www.stores.ebay.com/championcomputers\"><IMG src=\"http://pages.sssnet.com/championcomputers/Logos%20and%20Graphics/Champion%20Logos/animated_logo_low.gif\" border=0></A>
forlorn_ronin is offline  
Old 06-01-2006, 06:48 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 167
Default

Now the computer doesnt even boot up. Monitor initiates and then turns off... on then off... but bios never comes up... black screen... Whats the prob? Had it on for a bit cause everything was working fine... then come back about 3 hours later its froze as usual I was testing heat isue if it didnt freeze then i knew I would reverse side fan... came back then it was froze... turned off then when turned back on explained above. ??? Bad MoBo? Dont think its a heat issue nothing was hot to the touch... Please Help guys any ideas? If it is the mobo I will take it back.
__________________
<A href=\"http://www.stores.ebay.com/championcomputers\"><IMG src=\"http://pages.sssnet.com/championcomputers/Logos%20and%20Graphics/Champion%20Logos/animated_logo_low.gif\" border=0></A>
forlorn_ronin is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.