Help me reach 3.0ghz - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-29-2007, 12:40 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
AMDSCOrPiO's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 613
Default Help me reach 3.0ghz

Well, last night i voltmoded the crap outta my motherboard so now my v-core is 1.550v and my vdimm is 3.13v, but i just can't get to 3ghz. I'm at 2.86ghz now but any higher i run into probs. Would a cheap psu be holding me back??, temps hit 57c max and idle at 32c. Any input would be apreceated..

__________________

__________________
AMDSCOrPiO is offline  
Old 04-29-2007, 01:05 PM   #2 (permalink)
Self Proclaimed Immortal
 
hmammen's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: lounge 146 (Euless TX)
Posts: 2,679
Send a message via AIM to hmammen Send a message via MSN to hmammen Send a message via Yahoo to hmammen
Default Re: Help me reach 3.0ghz

If you have valueram, that could hold you back. The PSU doesn't really make any difference when it comes to clocks, maybe on voltmodding, but not for clocks. I say it could be your ram.
__________________

__________________

Posted from my Nexus7
hmammen is offline  
Old 04-29-2007, 01:38 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
AMDSCOrPiO's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 613
Default Re: Help me reach 3.0ghz

i do have kingston value ram but i have hit 3.0ghz awhile ago so i dont see y it dont go there now. back then i had 1gb instead of 1.5gb
__________________
AMDSCOrPiO is offline  
Old 04-29-2007, 02:04 PM   #4 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: Help me reach 3.0ghz

what problems do you run into at higher clocks? also what frequency is your ram running at with that clock?
did you get to 3.0 with the same setup? if the only thing you have changed since then (besides the voltmod) is adding another 512 of ram, try taking it out.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 04-29-2007, 08:13 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
AMDSCOrPiO's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 613
Default Re: Help me reach 3.0ghz

basically anything higher, it blue screens as it loads my desktop, ive added a new vid card, 512mb ram (same type), hard drive, and psu since i hit 3.0ghz last

**EDIT**
Do you think my ram doesn't like being forced to run with 3.13v????
__________________
AMDSCOrPiO is offline  
Old 04-29-2007, 08:39 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
AMDSCOrPiO's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 613
Default Re: Help me reach 3.0ghz

bump!
__________________
AMDSCOrPiO is offline  
Old 04-29-2007, 10:01 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
AMDSCOrPiO's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 613
Default Re: Help me reach 3.0ghz



It dont like it but im still tryin settings
__________________
AMDSCOrPiO is offline  
Old 04-30-2007, 02:14 AM   #8 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: Help me reach 3.0ghz

how hot is it getting?
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 04-30-2007, 07:26 AM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
AMDSCOrPiO's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 613
Default Re: Help me reach 3.0ghz

max 54c
__________________
AMDSCOrPiO is offline  
Old 04-30-2007, 11:47 AM   #10 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: Help me reach 3.0ghz

no problem there buddy.
can you raise your ht multiplier to 4 maybe? will give it a small performance boost...
you may have to increase the ht voltage a little to achieve this.
__________________

__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Seeking 3.0GHz or greater Pentium 4 478... firemandave Buy/Sell/Trade and Hot Deals 7 04-10-2007 04:35 PM
E6600 3.0Ghz OCing HELP wongb18c Overclocking and Modding 2 04-07-2007 11:40 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.