Help, COMP wont POST - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 12-31-2004, 09:57 AM   #1 (permalink)
Super Techie
Join Date: Dec 2004
Posts: 321
Default Help, COMP wont POST

I just built my new comp last night. I have an asus A8N-sli deluxe. I have 2 corsair XMS 512 memory modules ( not in the Quality Vendor List), a western digital raptor, a floopy, a temporary pci video card (until my 2 gt's come in on tuesday) and a dvd drive connected. Power lights all come on, but the thing wont post. I get nothing. I have disconnected everything and tried to boot and listen for the beep but nothing happens. Is it the memory? Any suggestions would be great. Thank you.

waytoosmall is offline  
Old 12-31-2004, 11:58 AM   #2 (permalink)
Wizard Techie
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790

The beep is a signal that your computer has detected a working video card and output source, therefore I am thinking that your video card is the problem.

Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 12-31-2004, 01:45 PM   #3 (permalink)
Super Techie
Join Date: Dec 2004
Posts: 321

I think your right. I dropped it off at a local shop and one of the kids told me that the A8N-sli deluxe needs a pci express video card installed. I was using a simple pci card as I wait for my GT's. I think the thing was probably posting and I just couldn't see it because it was not detecting the regular pci graphics card. I am pissed now because I probably could have just baught a cheap pci express card and seen that the comp was posting. But they will check every componant for me etc. Though everything is brand new and there are almost no jumpers on that board. So if anyone out there knows for sure that the only kind of video card that MOBO will see is a pci-express version, please reply and confirm. Thanks for the help.
waytoosmall is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:12 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.