HELP! Black Screen - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-13-2005, 11:18 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 64
Send a message via AIM to MAD LARKIN
Default HELP! Black Screen

I finally bought the parts to my first gamming system, I put them all together with no problems but when I power up all the lights, heatsinks, and fans come on but it dosn't bring me to the bios its just a blank screen. Here are the parts:

Mobo: CHAINTECH VNF4 http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813152053

CPU: AMD Athlon 64 3000+ http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819103537

Video Card: XFX Geforce 6800GT 256MB http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814150091

Ram: Kingston Value 2x512
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820141423

Hard Drive: SAMSUNG 160GB IDE Ultra ATA133
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16822152014

Case: ATRIX Black/Silver Steel ATX Mid Tower 400W Power
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16811209002

I also have a DVD-ROM drive. It's my first time building a PC, I thought I did everything, I've been reading the manuals over and over trying to get it to work for hours PLZ HELP!
__________________

MAD LARKIN is offline  
Old 07-14-2005, 01:46 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

make sure all connections are good.... also.. i had this problem... sor some odd reason... it decided to read the montitor from an PCI vid card... when i dont have one.. so.. unplug anything u have in ur PCI slots and plug ur monitor into ur mobo... and see what happens..
__________________

Static_11 is offline  
Old 07-14-2005, 04:15 PM   #3 (permalink)
Enterprise SCCM\SCOM
 
jseber1982's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Atlanta, Ga
Posts: 904
Send a message via ICQ to jseber1982 Send a message via AIM to jseber1982 Send a message via Yahoo to jseber1982
Default

make sure you reseat your memory and gfx card.. And also, did you plug in the 12volt power connector to the mobo? Im not talking about the big cable that has like 24 wires in it. Im talking about a little 4 pin square connector. It powers the cpu. And if you did, try powering it up without memory in it, you should get a beep code, then you will at least know your mobo and cpu is workin
jseber1982 is offline  
Old 07-15-2005, 02:46 AM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 64
Send a message via AIM to MAD LARKIN
Default

I forgot to say that it was beeping but I got it to work, I played around with the memory and for some wierd reason my it only works would work when I put the memory into slots 2 and 4...
MAD LARKIN is offline  
Old 07-15-2005, 05:10 AM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

chaintech isn't that great of manufacturer, be it video cards or motherboards IMO
Nubius is offline  
Old 07-15-2005, 01:38 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 8
Send a message via AIM to Chipinmyhead
Default

How would one "reset" one's video card?
Chipinmyhead is offline  
Old 07-15-2005, 11:55 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 457
Send a message via AIM to damasta55r
Default

Maybe he meant reseat...
__________________

__________________
First got a computer 4 years ago. Windows ME. Got second hand computers with different operating systems from my family members to play around with...

damasta55r-Cnet forum Computing.net techist.com Computerhelpforum.org

ASPIRE ATXB4KLW-AL Antec 400W
ASUS A8N-SLI Deluxe
AMD 3700+ San Diego
Corsair 1GB 2x512
eVGA 6600GT
250GB Hard Drive
Sound Blaster Audigy
Windows XP HOME W/SP2
damasta55r is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.