heatsink fan problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-25-2005, 09:47 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 78
Default heatsink fan problems

I just installed a new Thermaltake Polo 735 heatsink fan, and after installing it and booting up, my computer said cpu fan failure. I connected the single wire back into the mother board, so I'm not sure what the problem could be. The fan works fine on all settings. Can anyone help? Thanks
__________________

stang2009 is offline  
Old 02-25-2005, 09:51 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088
Default

So does it work now? Since you pluged the wire in? If not what kind of processor do you have?
__________________

__________________
Finished With TF.
Codeine is offline  
Old 02-25-2005, 10:12 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 78
Default

Yes the fan works, but on start up my motherboard says cpu fan failure, then continues. I have a amd 2500+ barton with a a7n8x asus mobo. Thanks
stang2009 is offline  
Old 02-25-2005, 10:57 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 296
Default

ok, did you plug the fan into the little port that says, CPU FAN. if you dont plug it into there, the mobo thinks there isnt one and it gives you an error. and make sure you put the yellow wire in too.
__________________

AMD Athlon 64 3200+ \"Venice\"
ASRock 939Dual-SATA2
2GB OCZ Platinum DDR400
eVGA 256mb 6800GT
ANTEC 430watt TruePower 2.0
WD 160GB 8MB cache HDD
NEC 16x Dual Layer DVD+/-RW
xteam02001 is offline  
Old 02-25-2005, 11:15 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 78
Default

The only wire I had to plug in was a yellow one, whichI put it back in where the orignal stock heatsink fan was. The other wires were the power and controller. Thanks
stang2009 is offline  
Old 02-26-2005, 04:41 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 943
Default

well when is start my comp it says cpu fail beacause when my cpu hasn't been on for a while it has cooled down below the fan theshhold
__________________
AMD 64 939 3200+@2.7ghz
ASUS A8N-SLI DELUX htt@270X5
Segate 120gig SATA
1gig PC3200 Geil Value Ram Duel Channel@ddr480 3-3-3-8
Gigabyte 6600GT-PCI-E@580/1.3
Sh0r_ty is offline  
Old 03-01-2005, 11:48 PM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 549
Send a message via AIM to bigtimeballer50
Default

im h aving the same problem but for me nothinf displays or boots up it just keeps asyin cpu fan fail it was workin fine until i restaretd and it keeps on saying the same ****!!
__________________

bigtimeballer50 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.