Halo doesn't work Is it cause of OC? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-27-2004, 02:54 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 546
Default Halo doesn't work Is it cause of OC?

I just installed Halo on my comp and when I go to play it freezes at the loading screen. It works on my other comp with no problems. I even tried patching and updating it, also I got the newest DirectX 9.0c and no luck. Then I tried re-installing it and still nothing. Is it not working because I oced my cpu or vidcard?
__________________

__________________

Musjunk22 is offline  
Old 08-28-2004, 08:49 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 130
Default

it could be that you overclocked your video card a little bit too much
__________________

__________________
My blue box:

Gigabyte GA7N400-L mobo
Nforce2 Ultra 400+MCP Chipset
500 Watt Max Power Supply
Athlon xp 2500+ Barton Core
(O.C. @ 2.413ghz)With Stock Fan
Kingston 512Mb DDR PC 3200 Ram
Infineon 512Mb DDR PC 2700 Ram
Running at DDR 400
Sapphire Radeon 9600xt 256mb DDR
(O.C. @ 600Mhz Core/700Mhz Clock)
LiteOn 8x +/- DVDRW Burner
Samsung 16x Max DVD-ROM
Maxtor 40+15 Gb 7200 RPM HDD
Operating System:
Windows xp Pro/Longhorn Mod
overclocker1 is offline  
Old 08-30-2004, 03:35 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,878
Send a message via ICQ to Demalii Send a message via AIM to Demalii Send a message via Yahoo to Demalii
Default

musjunk what was halo running on before.. OS wise.. and now what is it running on.. if you went from ME to XP it's likely that the game won't work.. same as 98 to xp certain games just don't work
Demalii is offline  
Old 08-30-2004, 09:18 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 722
Default

Easiest way to find out is to throw your hardware back to stock speeds.
__________________
[size=0.5]Full Aluminium ThermalTake Case
Asus A7N8X-E-Deluxe
AMD Athlon XP 3200+ *400 FSB* Barton (2.2GHz)
ThermalTake Volcano 11+ Xaser Edition Air Cooling
1024MB Corsair TwinX XMS 3200 (Dual Channel 2x512) 2-3-2-6
256Mb XFX 7800 GS EXTREME
2x WD Raptors (10krpm 8MB Cache) 36.7GB using RAID -0
Video Logic SonicXplosion 5.1 Soundcard
[/size]
Kangaroo is offline  
Old 08-30-2004, 03:10 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,842
Send a message via AIM to lazerman Send a message via Yahoo to lazerman
Default

God kangaroo that girl is so freaking hot! Doesn't she play pheona on EuroTrip?
__________________
The Stargate MMORPG
lazerman is offline  
Old 08-30-2004, 04:52 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 546
Default

I got it working. I just reinstalled the 4.8 Catalyst drivers and it worked. I had it working on my other system (XP) then I tried putting it on my other ME system but it doesnt work.But even with the new drivers if I put the core/mem on my vidcard too high it doesn't work.
__________________

Musjunk22 is offline  
Old 08-31-2004, 02:40 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 130
Default

Musjunk22 how did you get that halo signature there, How can i get that? It looks sweet!
__________________
My blue box:

Gigabyte GA7N400-L mobo
Nforce2 Ultra 400+MCP Chipset
500 Watt Max Power Supply
Athlon xp 2500+ Barton Core
(O.C. @ 2.413ghz)With Stock Fan
Kingston 512Mb DDR PC 3200 Ram
Infineon 512Mb DDR PC 2700 Ram
Running at DDR 400
Sapphire Radeon 9600xt 256mb DDR
(O.C. @ 600Mhz Core/700Mhz Clock)
LiteOn 8x +/- DVDRW Burner
Samsung 16x Max DVD-ROM
Maxtor 40+15 Gb 7200 RPM HDD
Operating System:
Windows xp Pro/Longhorn Mod
overclocker1 is offline  
Old 08-31-2004, 02:51 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 372
Default

says he got it from halos site i asked him the same thing, n yea she does play pheona i love eurotrip hella funny
__________________

<i>Never underestimate the power of stupid people in large groups</i>
Gl\l0m!$h is offline  
Old 08-31-2004, 03:49 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 722
Default

lazerman I haven't seen EuroTrip, her name is Kristin Kreuk

Glad you got it working
__________________

__________________
[size=0.5]Full Aluminium ThermalTake Case
Asus A7N8X-E-Deluxe
AMD Athlon XP 3200+ *400 FSB* Barton (2.2GHz)
ThermalTake Volcano 11+ Xaser Edition Air Cooling
1024MB Corsair TwinX XMS 3200 (Dual Channel 2x512) 2-3-2-6
256Mb XFX 7800 GS EXTREME
2x WD Raptors (10krpm 8MB Cache) 36.7GB using RAID -0
Video Logic SonicXplosion 5.1 Soundcard
[/size]
Kangaroo is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.