got a new e6300 need help! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-19-2007, 05:54 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 19
Exclamation got a new e6300 need help!

well i got given some new hardware i got a asus p5nsli, intel core duo e6300, and a nividia 7600gs, and a 1gb og kingston ram

well i managed to get it all together and install it computer boots yay! ok so well i check teh bios and what does it say...... it says im running an intel genuie proccessor at 466mhz, howerver in control panel it says im running e6300 (which is right) how comes this is happening?, i wanted to load up, run a few tests, and crack on with over clocking but the bios is confusing the **** out of me.

can any one suggest some help on how to get the bios to read my proccessor correctly, and where to start with over clocking as my motherboard book shows differnt to what the bios is actually showing

appreiciate any help guys! cheers
__________________

forscythe is offline  
Old 03-19-2007, 08:43 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
networkgeek's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: TN
Posts: 367
Default Re: got a new e6300 need help!

hmmm have you tried updating the bios?
__________________

networkgeek is offline  
Old 03-20-2007, 09:52 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 19
Default Re: got a new e6300 need help!

well ive managed to update the bios, it fixed the bios issue. but since ive just changed from a asrock motherboard im a bit lost on the asus motherboard the sub menus are all differnt, just so u no i have overclocked before so i do no roughly what to do, just need some help in the right direction
forscythe is offline  
Old 03-20-2007, 10:51 AM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 95
Default Re: got a new e6300 need help!

hey just wondering how do you update your bio? I have the same processor.
Cuong is offline  
Old 03-20-2007, 05:16 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Evergreen's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 207
Default Re: got a new e6300 need help!

Quote:
Originally Posted by Cuong View Post
hey just wondering how do you update your bio? I have the same processor.
BIOS has to do with the motherboard, not the processor.

Updating varies from motherboard to motherboard, not by much though
__________________
DOLLA DOLLA DOLLA BILL YALL
Evergreen is offline  
Old 03-24-2007, 04:58 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,134
Default Re: got a new e6300 need help!

Quote:
Originally Posted by forscythe View Post
i do no roughly what to do, just need some help in the right direction
well, just start clocking it, and then post when you get stuck? :-\
joshd is offline  
Old 03-26-2007, 05:52 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 19
Default Re: got a new e6300 need help!

the problem is joshd is that im stuck where to go all these new sub heading names and its all a bit confusing thats why i was hopeing for a little help in the right direction
__________________

forscythe is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.