Got My Mobo Today .... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-08-2005, 12:52 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 435
Default Got My Mobo Today ....

Plugged the floppy drive and RAM in with all the power connectors, power switch cable etc. What would happen if i plugged it in and pressed the power switch ?

Would any lights come on to show its working or will i damage something ?
__________________

chrisgill369 is offline  
Old 01-08-2005, 01:19 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

It would probally just make some sort of beep indicating that there isnt a cpu and graphics card isnt connected.
__________________

__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 01-08-2005, 02:01 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 435
Default

that would verfiy that the motherboard was working though wouldnt it?
chrisgill369 is offline  
Old 01-08-2005, 03:06 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 68
Send a message via AIM to Nikon
Default

Well, it would go "BEEEEEP "beep beep beep" telling you it doesnt know what to do.

it "should" work if the IDE controllers work.
Nikon is offline  
Old 01-08-2005, 03:07 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 219
Default

it would verify the motherboard has power..

we are never safe until we hear that single beep and the post screen
__________________
[root@root root]$ su
uchiha is offline  
Old 01-08-2005, 03:44 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

I've turned on the computer I have in the other room, and by computer I just mean the motherboard because a friend is using the RAM and CPU, but I wanted to test out my PC Test Box I made so I powered it up using that box. It has a speaker inside of the box and it didn't make any beep when there was no CPU present. Don't know if it's just my board or if they only beep when a CPU is in there, but faulty.
__________________

Nubius is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.