Got my e6400 to 3.4GHz! - Page 5 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-13-2007, 01:42 PM   #41 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Got my e6400 to 3.4GHz!

Will anything bad happen, if I try to set my ram to 4-4-4-12, and it fails?
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 06-13-2007, 01:55 PM   #42 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Got my e6400 to 3.4GHz!

hehe.....3.6GHz....


17.25s SuperPi...

Validation:
CPU-Z Validator Database

I know these aren't true stable overclocks, but I just wanted to see how far it can go.

500 FSB next???.....lol jk....I'm throwin' in the towel.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 06-13-2007, 03:25 PM   #43 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 275
Default Re: Got my e6400 to 3.4GHz!

Quote:
Originally Posted by b1gapl View Post
Will anything bad happen, if I try to set my ram to 4-4-4-12, and it fails?
Course it wont do anything bad, it may not boot and youll have to reset the CMOS but thats about it - youre a wizard techie, so you should be able to fix that!
RGELLIS is offline  
Old 06-13-2007, 03:33 PM   #44 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Got my e6400 to 3.4GHz!

lol...I just never tried it before. But now I did and it didn't boot, so just reseted, and that's it.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 06-13-2007, 06:34 PM   #45 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 275
Default Re: Got my e6400 to 3.4GHz!

What is your DDR Voltage - I vote for increasing DDR Voltage and giving it some more juice and seeing what you can get out of it when linked :P
RGELLIS is offline  
Old 06-13-2007, 07:28 PM   #46 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Got my e6400 to 3.4GHz!

RAM voltage is on AUTO.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 06-13-2007, 07:49 PM   #47 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: Got my e6400 to 3.4GHz!

just try to get it stable now...

I'd try stable @ 3.6ghz
__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 06-13-2007, 07:51 PM   #48 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Got my e6400 to 3.4GHz!

While it is possible, it is HIGHLY unlikely that SMP Folding will be stable on those settings for 2 to 3 days.

We can hope though.
Ste is offline  
Old 06-13-2007, 07:51 PM   #49 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Got my e6400 to 3.4GHz!

I was able to stay in 3.6GHz for a few hours, until I ran SMP. But I'm back to 3.4, and I plan on going to 3.6 or 3.5 when I get a new case and CPU cooler, because the temps aren't where I like them.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 06-13-2007, 07:57 PM   #50 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Got my e6400 to 3.4GHz!

yup, windows SMP doesn't seem to like High OC's. At least the instances Ive seen. And my own personnel Experience...
__________________

Ste is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Intel Core 2 Duo: E6400 Only running at 1.6GHz?? shigur Hardware Repairs and Troubleshooting 2 06-03-2007 01:15 AM
P4 3.4ghz runs HOT .. HELP! jeremy4719 Hardware Repairs and Troubleshooting 27 05-05-2007 11:24 PM
Pentium 3.4GHZ D Prescott jeremy4719 Hardware Repairs and Troubleshooting 7 05-04-2007 12:01 AM
Need advice on O/Cing E6400 with P5LD2-VM DH R2.0 kobryn Overclocking and Modding 0 04-12-2007 01:42 PM
e6400 OCing problems Higach Overclocking and Modding 7 03-27-2007 07:30 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.