Got my e6400 to 3.4GHz! - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-12-2007, 10:58 PM   #11 (permalink)
True Techie
 
colin's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 206
Default Re: Got my e6400 to 3.4GHz!

Nice OC what is your temp at full load?
__________________

__________________
ASUS EeePC 1000HA
__________________________________________

Intel Core 2 Duo E8500 / XIGMATEK HDT-S1283
GA-P35 DS3R
G.SKILL 2 x 2GB DDR2 1066
GTX 260
SG 500GB WD 640GB
Corsair VX 450W
Vista Ultimate 64-bit/X-FI Music
colin is offline  
Old 06-13-2007, 12:31 AM   #12 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 154
Default Re: Got my e6400 to 3.4GHz!

Nice clock!
When i finaly got that high of a clock
I was trying to convert a video from AVI to mpeg and it crashed on me even though with prime it seemed ok that sucked cause it was almost done.
__________________

__________________
E6320 @ 3.290
8800GTS 320mb
DS3
G-skill NQ's 2x1gb
Samsung 19in
XCLI 500w
WD 250GB SATA
Thermaltake Xaser 3 full tower
3DMark06 10667


raiders_best is offline  
Old 06-13-2007, 03:39 AM   #13 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 275
Default Re: Got my e6400 to 3.4GHz!

What timings are you using on that RAM, are you linked or unlinked as with speeding up your RAM or tightening up those timings would go a way to decreasing your Pi time, well done all the same!
RGELLIS is offline  
Old 06-13-2007, 08:37 AM   #14 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Got my e6400 to 3.4GHz!

Right now I'm using 5-5-5-12, manufacturers specs. And I have it unlinked.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 06-13-2007, 09:20 AM   #15 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 275
Default Re: Got my e6400 to 3.4GHz!

Im not sure what the P5N-e dividers are like, but I would speed up the RAM and give it some tighter timings as SuperPi is VERY RAM dependant and loves tight timings. Also, I have heard many stories about if the RAM is unlinked it cannot be overclocked as far on the 650i chipsets, worth a try!
RGELLIS is offline  
Old 06-13-2007, 09:27 AM   #16 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Got my e6400 to 3.4GHz!

Thanks for the info, rgellis. I'll give it a try.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 06-13-2007, 09:46 AM   #17 (permalink)
Self Proclaimed Immortal
 
hmammen's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: lounge 146 (Euless TX)
Posts: 2,679
Send a message via AIM to hmammen Send a message via MSN to hmammen Send a message via Yahoo to hmammen
Default Re: Got my e6400 to 3.4GHz!

Good clock....enjoy it. Finally got my opty to 3.0ghz.
__________________

Posted from my Nexus7
hmammen is offline  
Old 06-13-2007, 09:54 AM   #18 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Got my e6400 to 3.4GHz!

The True test of stability is in SMP, no program can replicate actual gromacs WU's.

Even orthos's gromacs test is not as good as the REAL SMP Folding.
Ste is offline  
Old 06-13-2007, 09:56 AM   #19 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: Got my e6400 to 3.4GHz!

congrats man! Very nice!

What are your temps like and what voltages are you using? Also do you have any idea which stepping you have?
__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 06-13-2007, 10:01 AM   #20 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Got my e6400 to 3.4GHz!

My temps are 50C with the AC on. And it's on all the time...lol.. My voltage is pretty high though. 1.4375v
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Intel Core 2 Duo: E6400 Only running at 1.6GHz?? shigur Hardware Repairs and Troubleshooting 2 06-03-2007 01:15 AM
P4 3.4ghz runs HOT .. HELP! jeremy4719 Hardware Repairs and Troubleshooting 27 05-05-2007 11:24 PM
Pentium 3.4GHZ D Prescott jeremy4719 Hardware Repairs and Troubleshooting 7 05-04-2007 12:01 AM
Need advice on O/Cing E6400 with P5LD2-VM DH R2.0 kobryn Overclocking and Modding 0 04-12-2007 01:42 PM
e6400 OCing problems Higach Overclocking and Modding 7 03-27-2007 07:30 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.