Gfx card overclock - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-15-2006, 06:12 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,499
Default Gfx card overclock

I just want to now what is a good overclock for the core and mem of a gfx card. i know these will be different just like overclocks on a cpu are differnt but anyway.
My stock core is: 400mhz and mem: 250mhz (looooooool)
and i have got them up to core:460mhz and mem: 270mhz

is that good or not really? do i need to raise the voltage on it to go higher as when i do it shuts down pc or goes crazy lol.

Thanks
__________________

Mentali$T is offline  
Old 05-15-2006, 06:52 PM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,130
Default

i wouldnt raise voltage on a GPU, 460 is good, the 7900GTs are clocked at 500Mhz, so thats really good for a x700. but keep trying to up it, if u have to up the voltage by as LITTLE as possible, and make sure u have good temps.
__________________

john3 is offline  
Old 05-15-2006, 07:47 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,499
Default

ok thanks. i hav heard ppl get data loss through doin sumthin in the bios with the pci-e slot, how can i prevent this? and wat about them mem clock on my card 270mhz isnt very good is it? my temps with my card oc' are 41c idle and around 51 load. Thanks
Mentali$T is offline  
Old 05-15-2006, 07:49 PM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,130
Default

well.......no its not good....but still.......its a great core clock. not sure bout the prevention thingy, but just be careful.
john3 is offline  
Old 05-15-2006, 07:53 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,499
Default

edited above post ^ wat would b a good oc' for the mem. thanks
Mentali$T is offline  
Old 05-15-2006, 10:43 PM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,130
Default

for now see if uc an get it to 300 while keeping it stable and under high temps.
john3 is offline  
Old 05-16-2006, 05:40 AM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

sounds like you are talking about boosting the pci-e voltage. i wouldn't reccomend doing that.
Nitestick is offline  
Old 05-16-2006, 09:52 AM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

I got to 475 - 480MHz core on my ATi 9600, stock is like 375 I think.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 05-16-2006, 11:40 AM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,499
Default

If i raise it any higher than what i have i get artifacts or my pc will turn off in the middle of a game. Does this mean i have reached its limit. I thought that if it was quite cool then i would be able to get it much higher. when i raised my mem to 300mhz my pc turned straight off lol. Other thing that happens is if i oc' too much i get a vpu recover message come up saying the drivers have failed to respond or sumthin :s
Mentali$T is offline  
Old 05-16-2006, 04:38 PM   #10 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,130
Default

k......then......stop. lol.
__________________

john3 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.