Getting ready to overclock - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-17-2008, 01:03 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Deadpixel's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 844
Default Getting ready to overclock

ok so I have a P5K SE with a core 2 duo E6420 w/ Arctic pro 7 cooler.

What are some of the things i need to enable or disable in the BIOS?
__________________

__________________
A hero need not speak. When he is gone, the world will speak for him.
Deadpixel is offline  
Old 02-18-2008, 04:12 AM   #2 (permalink)

Triforcer
 
Baez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 6,987
Default Re: Getting ready to overclock

Nothing really to enable or disable. You need to tweak your fsb and voltage mainly. If you have some good ram then you can probably tighten the timings a bit. The 6420 has a locked multiplier so nothing you can do there. Raise it by small increments... You know the usual stuff we say on here
__________________

__________________


Baez is offline  
Old 02-18-2008, 04:38 AM   #3 (permalink)
Techalicious
 
Redmo0n's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Perth, Australia
Posts: 1,566
Send a message via MSN to Redmo0n
Default Re: Getting ready to overclock

When i overclocked to get past 2.79ghz i had to disable EIST and C1E but you probably wont.
__________________
Back to stay?
Redmo0n is offline  
Old 02-18-2008, 04:42 AM   #4 (permalink)

Triforcer
 
Baez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 6,987
Default Re: Getting ready to overclock

Hmmm... why did you have to disable speedstep? Mine runs fine at it's speed.
__________________


Baez is offline  
Old 02-18-2008, 07:30 AM   #5 (permalink)
Techalicious
 
Redmo0n's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Perth, Australia
Posts: 1,566
Send a message via MSN to Redmo0n
Default Re: Getting ready to overclock

just had to, i think it was limiting my vaultages.
__________________
Back to stay?
Redmo0n is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can you overclock on an ASUS P5B SE? Wease Overclocking and Modding 8 02-13-2008 07:37 AM
Ready to overclock J9Darkwing Overclocking and Modding 20 02-02-2008 02:37 AM
SLI Ready and CrossFire Ready D-Rocks System Upgrades 6 10-05-2007 10:57 AM
Ok so ready to overclock Deadpixel Overclocking and Modding 8 07-27-2007 06:43 PM
First TIme Overclock, PC not working now. HELP!!!! mvpo.geo Overclocking and Modding 10 04-13-2007 08:29 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.