Geil or Kingston RAM? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-28-2005, 08:33 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 503
Default Geil or Kingston RAM?

Hey was looking at the following RAM, which is better for gaming or isn't there much difference?

1) KINGSTON KVR400X64C3AK2 - 1G / 2 X 512MB DDR RAM

2) GEIL 1GB ( 2 X 512MB ) KIT PC3200 DDR RAM

Thanks.
__________________

__________________
Intel Core 2 Duo E6400 *Cooled with Thermaltake Mini-Typhoon* || Intel Quad Core Q6600
Gigabyte GA-965P-DS3
2gb Kingston 667 DDR2 RAM || 4gb Kingston 667Mhz DDR2 RAM
Gigabyte 512mb 8800GTS (683/2150)
250gb Seagate HDD (ATA133) 7200rpm/16mb cache || 750gb SATA2 Seagate HDD
ASUS MW221U 22" Widescreen 2ms.
Logitech Z-5500D 5.1 Speakers
Creative X-fi Xtreme Gamer Fatal1ty edition

3DMark06 Score = 8524 (1280x1024)
Syphanx is offline  
Old 08-28-2005, 11:32 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,107
Send a message via AIM to Counter-Strike
Default

Geil is a better known and more preferred company IMO, I like Geil a lot better than Kingston. Geil Value can even OC a little
__________________

__________________
<img src=\"http://img175.imageshack.us/img175/5743/sig9cd1.gif\" border=\"0\">
Check out www.advancedgeeks.com Great new forum!
Counter-Strike is offline  
Old 08-29-2005, 02:34 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 503
Default

Yeh probably stick with Geil then... :P
What is the maximum memory used for windows xp proffessional? Isn't it like 2GB or something?

Also what percentage of your RAM should your page file usage be?
__________________
Intel Core 2 Duo E6400 *Cooled with Thermaltake Mini-Typhoon* || Intel Quad Core Q6600
Gigabyte GA-965P-DS3
2gb Kingston 667 DDR2 RAM || 4gb Kingston 667Mhz DDR2 RAM
Gigabyte 512mb 8800GTS (683/2150)
250gb Seagate HDD (ATA133) 7200rpm/16mb cache || 750gb SATA2 Seagate HDD
ASUS MW221U 22" Widescreen 2ms.
Logitech Z-5500D 5.1 Speakers
Creative X-fi Xtreme Gamer Fatal1ty edition

3DMark06 Score = 8524 (1280x1024)
Syphanx is offline  
Old 08-29-2005, 04:14 AM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 730
Send a message via AIM to burned-ati Send a message via Yahoo to burned-ati
Default

well im sure geil is proubly better memory, which ive heard anyways, im soon to upgrade my memory to. but im not sure how much memory windows could possibly use at most. but i think a gig does windows in,but i have seen windows slow down with a gig with certain things opened up, but a gig is plenty
burned-ati is offline  
Old 08-29-2005, 05:50 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 503
Default

Hey burned_ati, just wondering what score you get for 3DMark03???
__________________
Intel Core 2 Duo E6400 *Cooled with Thermaltake Mini-Typhoon* || Intel Quad Core Q6600
Gigabyte GA-965P-DS3
2gb Kingston 667 DDR2 RAM || 4gb Kingston 667Mhz DDR2 RAM
Gigabyte 512mb 8800GTS (683/2150)
250gb Seagate HDD (ATA133) 7200rpm/16mb cache || 750gb SATA2 Seagate HDD
ASUS MW221U 22" Widescreen 2ms.
Logitech Z-5500D 5.1 Speakers
Creative X-fi Xtreme Gamer Fatal1ty edition

3DMark06 Score = 8524 (1280x1024)
Syphanx is offline  
Old 08-29-2005, 10:27 AM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 405
Send a message via AIM to BxSlipSk8718 Send a message via Yahoo to BxSlipSk8718
Default

GO geil i got geil geil is awsome
__________________
My Box :D

- Antec P180 Xcloid 450watt PSU
- DFI LANPARTY nF4 SLI-DR
- Amd 64 Venice Core 939 3000+
- AOpen 6800GT PCI-e Stock
- 1Gig (512x2) Geil Ultra 2-3-3-4
- 250gigx2 Raid 0 Striping SATAII 16mb cache

Is Gangsta
BxSlipSk8718 is offline  
Old 08-29-2005, 11:11 AM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

What are the latencies for each? Personally, I consider Kensington to be the bargain-brand of RAM and don't trust their "high end" stuff to really be that great. If you're heart-set on just those two brands, go with the Geil.

Quote:
Originally posted by Syphanx
What is the maximum memory used for windows xp proffessional? Isn't it like 2GB or something?
XP-Pro uses 256 at base, but unless they've upgraded it again, it can only support up to 4 gigs.
__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Old 08-29-2005, 05:13 PM   #8 (permalink)
AKA ComatoseClown
 
H4x3r's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,526
Send a message via AIM to H4x3r Send a message via MSN to H4x3r
Default

i use 1gb stick of geil....works great...haven't seen any slowdown and i've never used over 800meg, even with PS and encoding a movie......plus my cpu is OCd to 3.9 from 3.0
__________________

__________________
H4x3r is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.