GeForce FX5500 - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-02-2006, 02:09 AM   #11 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 711
Default

his specs say its pci

"Current Specs:
Intel Celeron D 2.8Ghz
1G RAM
80G Seagate Baracuda 7200.7
GeForce FX5500 (PCI)
am I missing anything?"
__________________

__________________

IYAOYAS...lol
æArchOAngelæ is offline  
Old 01-02-2006, 02:43 AM   #12 (permalink)
Ultra Techie
 
Disillusion's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 810
Default

Quote:
Originally posted by æArchOAngelæ
his specs say its pci

"Current Specs:
Intel Celeron D 2.8Ghz
1G RAM
80G Seagate Baracuda 7200.7
GeForce FX5500 (PCI)
am I missing anything?"
Oh, I see now. Sorry. I guess I didn't realize it was made as a PCI card as well.
__________________

__________________
CPU: Intel i7 2600k @ 4.4 GHz
Cooler: Cooler Master V8
Mobo: ASRock Z68 Extreme3 Gen3
RAM: Corsair Vengeance 16 GB DDR3 1600 MHz
GPU: EVGA 560 Ti
HDD: Cruicial M4 SSD 128 GB
HDD 2: WD VelociRaptor 300 GB
PSU: Corsair TX650w
Case: Corsair 600T Graphite Series
Disillusion is offline  
Old 01-02-2006, 04:23 AM   #13 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: USA
Posts: 162
Send a message via AIM to Nissanspecv04
Default

my friend has the same card. On stock speeds it plays wow very well. of course hes got 1 gig dual channel corsair ram and a p4 2.6 ht proc. You wont notice much of a difference when overclocked as we didnt either and we got it 275/420. it just got really hot. Good luck with your card though. Maybe it will be better.
Nissanspecv04 is offline  
Old 01-02-2006, 11:33 AM   #14 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Location: Vero Beach, FL
Posts: 205
Send a message via AIM to RadRacer
Default

Even if it doesn't OC too high, it's still abit of practice for me. Also, I OCed the 2D portion of it, not the 3D. Like I said, I'll run 3D mark03 today and check my temps and my score, then OC it abit and see what happens. Maybe I did luck out and got the ONLY OCable one out there That would be cool
__________________
Old Specs:
Intel Celeron D 2.8Ghz
1G RAM
80G Seagate Baracuda 7200.7
GeForce FX5500 (PCI) OCed to 300/500
am I missing anything?

^DEAD^

Now: Toshiba Sattelite L35-S2161 running Ubuntu :)
RadRacer is offline  
Old 01-02-2006, 12:05 PM   #15 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

OCing the 2d part is just stupid, why would you need the graphics card fatser for displaying the windows desktop?? If anything, you should underclock the 2d portion, it will make the card last longer (not that you care). The only part that makes a difference is the 3d part, and even that is only like 1-3fps.
__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Old 01-02-2006, 12:44 PM   #16 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Location: Vero Beach, FL
Posts: 205
Send a message via AIM to RadRacer
Default

Quote:
Originally posted by 003
OCing the 2d part is just stupid, why would you need the graphics card fatser for displaying the windows desktop?? If anything, you should underclock the 2d portion, it will make the card last longer (not that you care). The only part that makes a difference is the 3d part, and even that is only like 1-3fps.
I was just messing around with the utility thee first time, which is why I did the 2d part. I'm OCing the 3D part right now.
__________________
Old Specs:
Intel Celeron D 2.8Ghz
1G RAM
80G Seagate Baracuda 7200.7
GeForce FX5500 (PCI) OCed to 300/500
am I missing anything?

^DEAD^

Now: Toshiba Sattelite L35-S2161 running Ubuntu :)
RadRacer is offline  
Old 01-02-2006, 02:10 PM   #17 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Location: Vero Beach, FL
Posts: 205
Send a message via AIM to RadRacer
Default

.........I have a succesful OC! So, who wants to know what I'm running it at? I ran 3D Mark03 3 times to test it and there were no artifacts whatsoever, and the temp stayed right at 35C. But, I do have a few questions.

1. Where should I put the thermal sensor to tell the temp? I have it on the bottom of the card (side with-out the fan). Just want to make sure that's a good spot for finding the temp.

2. Should the temp and stuff change if I run a normal game? (don't have much time to play right now)

3. Would more efficient cooling prevent artifacts when I was getting them?

4. Would upping just the memory make any difference?

I feel special. I'll give you guys a hint as to how far I've OCed, it was more than the 10MHz OpticalIllusion said I can go Anyways, I've gotta run right now. I'll let you guys know what i got it to when I get back, my brother's gonna do the final test on it (gaming for a few hours straight )
__________________
Old Specs:
Intel Celeron D 2.8Ghz
1G RAM
80G Seagate Baracuda 7200.7
GeForce FX5500 (PCI) OCed to 300/500
am I missing anything?

^DEAD^

Now: Toshiba Sattelite L35-S2161 running Ubuntu :)
RadRacer is offline  
Old 01-02-2006, 08:23 PM   #18 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Location: Vero Beach, FL
Posts: 205
Send a message via AIM to RadRacer
Default

300/500
__________________
Old Specs:
Intel Celeron D 2.8Ghz
1G RAM
80G Seagate Baracuda 7200.7
GeForce FX5500 (PCI) OCed to 300/500
am I missing anything?

^DEAD^

Now: Toshiba Sattelite L35-S2161 running Ubuntu :)
RadRacer is offline  
Old 01-02-2006, 08:52 PM   #19 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 42
Send a message via AIM to TheGr8schlotzky
Talking OC

I can overclock my 6600 from 300/500 to 475/544 :-P
TheGr8schlotzky is offline  
Old 01-02-2006, 10:25 PM   #20 (permalink)
Ultra Techie
 
Disillusion's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 810
Default

Quote:
Originally posted by RadRacer
300/500
You got 300/500 out of a FX5500 with no artifacts in your gaming anywhere? You must have some kind of factory freak because I would have never guessed that much.
__________________

__________________
CPU: Intel i7 2600k @ 4.4 GHz
Cooler: Cooler Master V8
Mobo: ASRock Z68 Extreme3 Gen3
RAM: Corsair Vengeance 16 GB DDR3 1600 MHz
GPU: EVGA 560 Ti
HDD: Cruicial M4 SSD 128 GB
HDD 2: WD VelociRaptor 300 GB
PSU: Corsair TX650w
Case: Corsair 600T Graphite Series
Disillusion is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.