Game Gain = / - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-26-2005, 10:36 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 109
Unhappy Game Gain = /

Hi , Ever since I've applied Game Gain, I've noticed the computer didn't really speed up, but slowed down. Why is that? Well, on a performance basis it did speed up, but only for a few seconds, then it will cause the computer to lag for 10 seconds and speed up for another few seconds. This is really bad if you are a gamer like me because you just can't afford the FPS slowing down on you when the cops are chasing you in NFS MW.

I've also noticed irregular boot up time when I start up my computer. It takes 30 seconds to start my dual boot up screen for windows/linux. Which normally takes 5- 10 seconds max.

Does anyone know how I can undo it? I didn't backup my registry. how can I "unlag my computer"?
__________________

Murdoc is offline  
Old 11-26-2005, 10:47 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 961
Default

hmm what its game gain, and what does it affect? Does it automaticly adjust overclocking of the video card or something? If it doesn your card could be heating up.
__________________

__________________
A+ certified.
I now am on the interweb:
www.thescurvyshack.com
Mr_Threepwood is offline  
Old 11-26-2005, 03:38 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 109
Default

Quote:
Originally posted by Mr_Threepwood
hmm what its game gain, and what does it affect? Does it automaticly adjust overclocking of the video card or something? If it doesn your card could be heating up.
Thank you for your response. Game gain is a software that will push your compnents to their limits to gain max game performance. I don't think it actually overclocks the hardware it's only registry tweaks.
Murdoc is offline  
Old 11-26-2005, 04:57 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 961
Default

From their site
"Advanced software based over-clocking features to enhance memory and cpu priorities."

Is there a way to turn game gain off? If you can, try it with it off and see if you still get the problem.
__________________
A+ certified.
I now am on the interweb:
www.thescurvyshack.com
Mr_Threepwood is offline  
Old 11-26-2005, 06:19 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 943
Default

its overclocking past the stable states but not quite to the stage where the computer crashes. NEVER USE AUTO OVERCLOCKING. It overvolts for the speeds or it undervolts. i have never had it actually use the correct amount of voltage for the speed. Also you should not use it beacause if u can;t do it manually then u may not know the warning signes when somthing starts to go wrong.
__________________
AMD 64 939 3200+@2.7ghz
ASUS A8N-SLI DELUX htt@270X5
Segate 120gig SATA
1gig PC3200 Geil Value Ram Duel Channel@ddr480 3-3-3-8
Gigabyte 6600GT-PCI-E@580/1.3
Sh0r_ty is offline  
Old 11-27-2005, 04:30 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 109
Default

that's why I need some advice on how to remove it. Does anyone know how?
Murdoc is offline  
Old 11-27-2005, 09:58 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,319
Default

is it a program that u installed ??

try the add/remove programs ??
__________________

Avalanch3 is offline  
Old 11-27-2005, 10:29 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 109
Default

no, it tweaks registry. I already uninstalled the program but it's still doing that.
Murdoc is offline  
Old 11-27-2005, 11:55 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 722
Send a message via AIM to Riceball
Default

I know it sounds kinda far-out there but can you do a system restore to a certain date in time before you got this program?
__________________
AMD 64 3200+ Newcastle@ 2.2Ghz
MSI-RS480M-IL
1GB (1x1GB) OCZ Performance Series
ATI X700 Pro 256MB OC\'d 475/525
OCZ Modstream 520W
Thermaltake Tsunami
Samsung 914v 19\" 12ms LCD
SB X-Fi w/ Logitech Z 5300e
Riceball is offline  
Old 11-28-2005, 12:08 AM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 109
Default

there will be trouble because it's been quite a long while now, if I were to do system restore prolly I'll lose a lot of data... uhm... aside to that problem, another big problem is, I've never setup any restore points...so...where am I gonna get the restore point from?
__________________

Murdoc is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.