G4 PC Case Mod! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-30-2005, 11:41 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 58
Default G4 PC Case Mod!

Finally, I found the xfer cable for the digital camera.

Be gentle, this is my first case mod...

This is my saga, the case mod nightmare.

I got this pretty nice lookin G4 case from my High School Tech Office, along with all the bits they didnt need, (a mac PSU, a 54x CD drive, and a Zip100 drive, all trash) I gutted the case with relative ease, though the CD/Floppy brackets are stuck in there good (if anyone else is thinking of doing this, a hammer and a chunk of wood help, just put the wood against the brackets, and whale away)

After taking this thing apart, I tried to figure out how to mount a motherboard in the proximity of where the mac mobo was(the side of the case), while working around the other stuff, like the mechanism to open the case. After doing this, marking out where to cut holes, and doing so,(about 3 hours of work) i mounted the board, and closed the case... about 9/10s of the way. The heatsink was bumping the PSU when the stupid mac door/mobomount closed. So i figured, "Meh, ill just cut a little corner out of the heatsink so it will fit. I cut the corner out of my stock heatsink, and it closed... but not all the way. The RAM was now hitting the CD drive.

Now this was starting to get me angry. I thought of mounting the mobo in the bottom of the case, but again, there wasnt enough room, about half an inch shy. But then I realized, theres a plastic shell over the outside of the case, and if i cut a slot for the mobo in the side of the case, and mount it up there, no one will be able to tell, cuz the plastic will hide it... so I did! This worked fine, but presented a few extra problems. The rear of the mobo was now in a position where the audio/video ports were trying to peek out of part of the door/mac mobo mount. So I cut that off, and Gorilla-Glued it to the rest of the case, resulting in a normal looking case (if u ignore the massive holes in the rear where my first mobo-mount failed) After cutting another slot in the opposite side for the mobo to have some breathing room, and making a plexiglas mounting pedistal, we were good to go... or not. The stupid Mac power button works a little differently than the Biostar board, and i didnt feel like spending hours on figuring out where all the pins/wires should hook up, so i grabbed my Dremel tool and hot glue gun and "fixed" it. basically, i took the power button assmebly the Mac had, tossed it, and hotglued the Biostar power button behind it, so when u pressed the mac button, it pressed the original button, and turned it on! W00t!

So, I turned it on.... and my HD DIED. Gave me some fooked up error about some missing System folder, and when i tried to reinstall windows, it INSISTED that the disk was not formatted. So... i reformatted and reinstalled windows. It did its stupid half hour long thing... and died. It hung at the "Windows is adjusting ur display settings..." screen, and on reset, gave me the same error. So i tried it again, same thing. I tried it one more time (after posting here) without my vid card, and WOOHOO! it werkd! I reinstalled Catalyst and popped my card in there. W00T! Its done!!

Thankyou Mountain Lakes Tech Dept. for the case!!



The fruits of my labor: (Srry for the huge image sizes, theyre not hosted here)
Thanks To Imageshack.us for hosting!!


The Beast! (Sticker on the front was put on there from school, gotta clean that off....)


The rear of the case, hacked up by one failed attempt to mount a mobo


Guts. Yeah, that IDE cable IS really long....


The Amazing Levitating Mobo!


My Desk, adorned by the PC-Mac Mutt

Opinions, Questions, and Comments Welcome! (That is why I posted this here.)
__________________

__________________
Mac G4 Conversion
--++==100% Complete==++--
Mac G4 Case
AMD AthlonXP 3000+
Biostar MicroATX KT400
512Mb Crucial DDR
Radeon 9600 Pro 256mb
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Total Build Time: 23 Hours

Current System Specs
--++Thermaltake
Tsunami Black Case++--
Radeon x800 Pro 256mb PCI-e
1.5 Gb DDR400
AMD64 3500+
-========-========-
JLobes is offline  
Old 01-30-2005, 12:26 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default

You should bring that in to a MAC repair shop and say my MAC isn't working right. And videotape their reaction.
__________________

__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Old 01-30-2005, 12:50 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088
Default

LMAO
__________________
Finished With TF.
Codeine is offline  
Old 01-30-2005, 01:37 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 58
Default

OMG UZI!!

I get my licence in a few days, thats definately going on the 2do list =)
__________________
Mac G4 Conversion
--++==100% Complete==++--
Mac G4 Case
AMD AthlonXP 3000+
Biostar MicroATX KT400
512Mb Crucial DDR
Radeon 9600 Pro 256mb
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Total Build Time: 23 Hours

Current System Specs
--++Thermaltake
Tsunami Black Case++--
Radeon x800 Pro 256mb PCI-e
1.5 Gb DDR400
AMD64 3500+
-========-========-
JLobes is offline  
Old 01-30-2005, 06:57 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default

I like your case alot. I think Apple does a better job on the outside appearance. But I dont like apples, they look cool though.
That would be neat if you could somehow make that "Apple" symbol light up red or green.
__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Old 01-30-2005, 07:03 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 58
Default

i was reading something that if u soak the plastic panels in isopropyl, the stuff ont eh inside comes off, leaving just clear plastic, im gonna see if i can get it so that only the apple is affected, like build a dam around the rest of it or something
__________________
Mac G4 Conversion
--++==100% Complete==++--
Mac G4 Case
AMD AthlonXP 3000+
Biostar MicroATX KT400
512Mb Crucial DDR
Radeon 9600 Pro 256mb
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Total Build Time: 23 Hours

Current System Specs
--++Thermaltake
Tsunami Black Case++--
Radeon x800 Pro 256mb PCI-e
1.5 Gb DDR400
AMD64 3500+
-========-========-
JLobes is offline  
Old 01-30-2005, 07:12 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default

Oh yeah if and when you go to a mac repair shop, say " I just had one of your authorized repair techs come over and fix it for me It took him all day to fix it"

Ok back to your G4, I give it a 10/10
Good Job!!!!!!!!!

I wish I could MOD something but I dont have any good ideas
__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Old 01-30-2005, 07:27 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 58
Default

I always wanted to mod a microwave, but i live in a twisted world where It is easier to find an old G4 than an old microwave....
__________________
Mac G4 Conversion
--++==100% Complete==++--
Mac G4 Case
AMD AthlonXP 3000+
Biostar MicroATX KT400
512Mb Crucial DDR
Radeon 9600 Pro 256mb
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Total Build Time: 23 Hours

Current System Specs
--++Thermaltake
Tsunami Black Case++--
Radeon x800 Pro 256mb PCI-e
1.5 Gb DDR400
AMD64 3500+
-========-========-
JLobes is offline  
Old 01-30-2005, 09:33 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 126
Send a message via AIM to pumagt500 Send a message via Yahoo to pumagt500
Default

No pictures.
__________________
<center>Halo crusher mod</center>
<center>http://www.techist.com/showthread.php?s=&threadid=39001</center>
pumagt500 is offline  
Old 01-31-2005, 01:14 AM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 943
Default

awsom conversion now u just need to do that with an awsom looking g5case. i wish i had an old g4 to convert now. nice work
__________________

__________________
AMD 64 939 3200+@2.7ghz
ASUS A8N-SLI DELUX htt@270X5
Segate 120gig SATA
1gig PC3200 Geil Value Ram Duel Channel@ddr480 3-3-3-8
Gigabyte 6600GT-PCI-E@580/1.3
Sh0r_ty is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.