G-Skill Ram, Good For Overclocking? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-30-2008, 08:52 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
spikoman69's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 726
Default G-Skill Ram, Good For Overclocking?

I Plan on making a cheap upgrade to a 5800+ x2 that runs stock at 3.0ghz, Arctic cooling, and some good ram to overclock it up to its limits. Right now, I have some generic ram, that I ran into many problems with when overclocking my 4000+, So I decided I need to get some better ram with the new processor If I want to achieve a high overclock. Is G-skill a good brand for overclocking? Had this set in mind Newegg.com - G.SKILL 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory - Desktop Memory
__________________

__________________
AMD Phenom II 960t BE @ 4.3ghz // Corsair Vengence 4x2Gb 1600mhz
EVGA GTX 460 @ 840mhz Core 1960mhz Memory// ASRock 970 Extreme AM3+
NZXT M59 Case Black and Blue Scheme // Corsair H80
University of Michigan // Electrical and Computer Engineering
spikoman69 is offline  
Old 07-30-2008, 09:38 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: G-Skill Ram, Good For Overclocking?

The NQ's are fine, the Wintec AmpX are D9 Micron, also nice RAM (I don't know about the AmpO though)
__________________

__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 07-30-2008, 09:43 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2008
Location: Logan, WV
Posts: 2,503
Send a message via AIM to wafflehammer
Default Re: G-Skill Ram, Good For Overclocking?

how do you find out this D9 micron blah blah blah stuff?
__________________

Core i7 920 @ 3.0Ghz
GIGABYTE GA-EX58-UD5
6gb G.Skill 1600mhz/9-9-9-24
Corsair 750XT
EVGA GTX 260---216core
WD 640gb
14590 3dmarks @ stock
wafflehammer is offline  
Old 07-30-2008, 09:46 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
spikoman69's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 726
Default Re: G-Skill Ram, Good For Overclocking?

Wait, Im Asking about g-skill?? Lol Que????
__________________
AMD Phenom II 960t BE @ 4.3ghz // Corsair Vengence 4x2Gb 1600mhz
EVGA GTX 460 @ 840mhz Core 1960mhz Memory// ASRock 970 Extreme AM3+
NZXT M59 Case Black and Blue Scheme // Corsair H80
University of Michigan // Electrical and Computer Engineering
spikoman69 is offline  
Old 07-30-2008, 09:46 PM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: G-Skill Ram, Good For Overclocking?

There is a list online, and its proved that the Wintec AmpX were:
Newegg.com - WINTEC AMPX 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory - Desktop Memory

But the NQ's were fine dude (those G-Skills)
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 07-30-2008, 09:50 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2008
Location: Logan, WV
Posts: 2,503
Send a message via AIM to wafflehammer
Default Re: G-Skill Ram, Good For Overclocking?

i'm confused...could i get more info about these different chip things? (website would be cool)
__________________

Core i7 920 @ 3.0Ghz
GIGABYTE GA-EX58-UD5
6gb G.Skill 1600mhz/9-9-9-24
Corsair 750XT
EVGA GTX 260---216core
WD 640gb
14590 3dmarks @ stock
wafflehammer is offline  
Old 07-30-2008, 09:51 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
spikoman69's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 726
Default Re: G-Skill Ram, Good For Overclocking?

K, I thought maybe these "NQs" You speak of were the g-skills.
__________________
AMD Phenom II 960t BE @ 4.3ghz // Corsair Vengence 4x2Gb 1600mhz
EVGA GTX 460 @ 840mhz Core 1960mhz Memory// ASRock 970 Extreme AM3+
NZXT M59 Case Black and Blue Scheme // Corsair H80
University of Michigan // Electrical and Computer Engineering
spikoman69 is offline  
Old 07-30-2008, 10:09 PM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
ricanflow's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Euless, Tx
Posts: 6,317
Default Re: G-Skill Ram, Good For Overclocking?

I no longer have the list bookmarked, but Ampx are micron d9's.
__________________
3DMARK06 = 20,341 (3.8GHZ)



Laptop
P7350 | GTX 260M | 4GB DDR2 800 | 320GB HD | X-Fi | Vista 64

Folding Rig/File Server

M775 | E1200 | Foxconn P9657AB
| Dual 8800GT | Antec NeoHE 500 | Barracuda 80GB | Wintec Ampx



ricanflow is offline  
Old 07-30-2008, 10:12 PM   #9 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2008
Location: Logan, WV
Posts: 2,503
Send a message via AIM to wafflehammer
Default Re: G-Skill Ram, Good For Overclocking?

what at d9's? what's the difference between things?? that's confusing lol...
__________________

Core i7 920 @ 3.0Ghz
GIGABYTE GA-EX58-UD5
6gb G.Skill 1600mhz/9-9-9-24
Corsair 750XT
EVGA GTX 260---216core
WD 640gb
14590 3dmarks @ stock
wafflehammer is offline  
Old 07-30-2008, 10:13 PM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: G-Skill Ram, Good For Overclocking?

D9 Micron are these special RAM that have good overclocking ability (Ballistix used to be like that)
__________________

__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
this any good ram? stalin90 New Systems | Building and Buying 6 05-03-2008 06:01 PM
Different brand ram in different channels ttoadish New Systems | Building and Buying 3 04-21-2008 05:54 PM
Kingston RAM wafflehammer New Systems | Building and Buying 33 03-26-2008 01:31 AM
Overclocking Ram problem Higach Overclocking and Modding 1 01-05-2008 02:06 AM
RAM RAM RAM lol SirCyber New Systems | Building and Buying 22 10-17-2007 01:24 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.