FX 8320 Overclocking difficulties, VCORE stubborn! - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-31-2014, 09:54 PM   #11 (permalink)
Ultra Techie
 
steve10765's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: USA
Posts: 635
Default Re: FX 8320 Overclocking difficulties, VCORE stubborn!

Here is the beast!
imgur: the simple image sharer
pic 7 is pretty cool
what do you guys think mainly of the cooler and the comp lol???
__________________

__________________
Intel i5 4640 - XFX R9 280
Corsair Vengeance 8GB - Samsung 850 EVO 250GB Seasonic 620W PSU
steve10765 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2014, 10:00 PM   #12 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,283
Default Re: FX 8320 Overclocking difficulties, VCORE stubborn!

You could have routed the PCI-E cables better.
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2014, 10:31 PM   #13 (permalink)
Ultra Techie
 
steve10765's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: USA
Posts: 635
Default Re: FX 8320 Overclocking difficulties, VCORE stubborn!

How? I was trying to think of a good way, it wouldn't fit behind the case, couldn't think of much else, I also wanted the cable pulling up a bit to reduce pcb sag, unless that is def not a prob with my card?
__________________
Intel i5 4640 - XFX R9 280
Corsair Vengeance 8GB - Samsung 850 EVO 250GB Seasonic 620W PSU
steve10765 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2014, 10:48 PM   #14 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,283
Default Re: FX 8320 Overclocking difficulties, VCORE stubborn!

It's plenty long enough to go behind. Through the PSU bottom hole and out the middle one to the cards.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2014, 01:53 AM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2014
Location: Kitsap County, WA
Posts: 13
Default Re: FX 8320 Overclocking difficulties, VCORE stubborn!

Quote:
Originally Posted by steve10765 View Post
the board was $89 when I bought it, and it had a bundle with ram which I saved $5 with it.
And man this vcore thing sucks, I cant even set it to its stock vcore, I thought this board would be good. I will not buy Gig budget boards again, and another thing that sucks is whenever I turn the comp on, it comes on for half a second, then goes off for a second, then turns on and takes like 2 sec to post, this leads to a longer boot time.(stock settings).

Mike my cooler works great, I can't even hear it and its temps are great for a stock cooler with arctic silver and a 120mm fan on it. Its as good as an aftermarket cooler, so I don't see why I should get one unless I wan't to go hardcore, but getting an hyper 212 evo would be waste for only like 5C cooler, and I am not gonna waste that much for only like a 4.7ghz overclock or something which is only 200mhz faster than I am now, or 300MHZ if I decide to lower the speed.
temps 57C max with a case fan off and the rest on silent, and 52C max with turbo fans on, which is still quite. I can also always increase the cpu fan speed, I have never seen it go above 1600 on my settings, and its rated for 2000rpm at 19db

EDIT
- I think I might lower the OC to relive pressure on the VRM's, not sure though
btw the fan is bigger than the heatsink so it hangs off to the side and blows directly onto the VRM's. Here is a picture of an hyper 212 evo and the amd stock heatsink, image that fan on the amd one
good to hear you got a deal on the board with ram, Here's what I would do if it's doing the shutoff thing... primary reason the board will do that is because of power. You're running a Corsair HX750 PSU, that PSU has just 65A on the +12V rail not saying it's Amperage here but... I'm not certain you're getting the necessary Wattage out of that Power supply for running that board at that OC even as basic and mild it may be. if you had a case with a second PSU slot I would have suggested a second HX750 hooked in with a Dual PSU cable, Guaranteed more than enough power, and on top of everything else... you'd have superb power to all of your components, be able to do mostly anything and have expansion room to go to SLI/Crossfire right on top of your OC. The other thing, that's rare that may cause is the CPU or Ram to do the power on cycle crap. something else to consider, maybe a bad onboard temp sensor? had that with an ASUS 590SLI board I'd been sent as an RMA. it was a collectors edition too as it had a Manual directly from where asus is headquartered and no english manual.
__________________

Maverick Wolfe is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FX 8320 Ben Derhover Overclocking and Modding 1 03-17-2013 11:04 PM
Difficulties overclocking i7 930 CPU with Gigabyte X58 UD3R Mobo Jackrs113 Overclocking and Modding 15 06-22-2010 09:08 PM
New, confused, desperate, STUBBORN... Jayce System Upgrades 29 10-01-2005 04:53 AM
Stubborn Office!!!!!!!!!! bsnyder100 Microsoft Windows and Software 6 03-19-2005 09:54 AM
I.E. 6.xxx with stubborn home url chrispeterson Microsoft Windows and Software 6 12-17-2003 03:20 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.