FSB settings not saving - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-04-2009, 11:34 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 8
Default FSB settings not saving

For some reason when I try change my FSB settings in the bios, after the restart my system goes back to stock. The voltage settings save however, which is why this is puzzling? It's not the cmos battery either, I've tried that.
__________________

tknick90 is offline  
Old 02-04-2009, 11:42 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,078
Default Re: FSB settings not saving

Whats your computer specs? Especially need to know the motherboard make and model since some have issues like that. For instance mine without a bios update will revert to stock settings if you unplug the power.
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
"Now I lay my computer down to sleep, I pray the hard drive my files to keep, If I should lose power before I save, I pray the hard drive my backups to take"
The Techies' Bible - Dario 1:1
dario03 is offline  
Old 02-05-2009, 10:10 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 8
Default Re: FSB settings not saving

Woops forgot to include that

I'm using the Asus P5N-D
Newegg.com - ASUS P5N-D LGA 775 NVIDIA nForce 750i SLI ATX Intel Motherboard - Intel Motherboards

And I have a Q6700 if that helps.
tknick90 is offline  
Old 02-05-2009, 10:25 AM   #4 (permalink)
AKA , gt7sanremo
 
Evolv's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Harrisburg,PA
Posts: 1,240
Default Re: FSB settings not saving

Try overclocking in smaller increments, and make your way up. It's probably acting like a safeguard from major changes like that being made.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

Random movie quote to make you seem hip and "with it":
"Please take the chairs away. I don't like them. The big one is staring at me and that short one is being very droll."
Evolv is offline  
Old 02-05-2009, 11:22 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 8
Default Re: FSB settings not saving

Quote:
Originally Posted by gt7sanremo View Post
Try overclocking in smaller increments, and make your way up. It's probably acting like a safeguard from major changes like that being made.
Maybe, but I was always able to just increase FSB with no problems, and it would save properly (or not boot). Which concerns me that there may be a problem with the board itself.
tknick90 is offline  
Old 02-05-2009, 12:04 PM   #6 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: FSB settings not saving

is it saving all the other settings that you change (other than the voltage)? or does the entire bios reset itself to defaults?
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 02-05-2009, 01:15 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 8
Default Re: FSB settings not saving

Quote:
Originally Posted by Nagasama View Post
is it saving all the other settings that you change (other than the voltage)? or does the entire bios reset itself to defaults?
Voltage saves, nothing else does including FSB, RAM speed, etc.
tknick90 is offline  
Old 02-05-2009, 01:27 PM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,885
Default Re: FSB settings not saving

The CMOS chip could have gone bad... Saving most settings but not all of them
c0rr0sive is offline  
Old 02-05-2009, 01:36 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 8
Default Re: FSB settings not saving

Quote:
Originally Posted by charles_scott View Post
The CMOS chip could have gone bad... Saving most settings but not all of them
Would that mean having to replace the entire board?
tknick90 is offline  
Old 02-05-2009, 01:37 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
nderscore's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 163
Send a message via AIM to nderscore
Default Re: FSB settings not saving

Have you try updating the BIOS to the newest revision?
__________________

nderscore is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nvidia control panel not saving settings IBM/PS1 Microsoft Windows and Software 8 01-23-2009 03:19 PM
EP45-DS3R won't allow Q9450 overclock past 3.2GHz or retain manual voltage settings mikeynavy1976 Overclocking and Modding 24 08-20-2008 02:59 AM
Always wondered VampD New Systems | Building and Buying 8 05-20-2008 12:45 AM
April 20 Price Drop? dhgunit New Systems | Building and Buying 45 04-23-2008 08:04 PM
Noob question regarding FSB speeds. manowar Overclocking and Modding 10 12-26-2007 06:35 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.