Flashing my fx5700 256meg card!!??!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-24-2005, 12:28 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 120
Default Flashing my fx5700 256meg card!!??!!

Is there any point in doing this, and also wat will it get me in the end??

I dont think i can flash it to an ultra speeds coz that uses gddr3 memory and mine just has normal stuff. I amy b wrong and thats wat i'm asking?

Thanks in advance
__________________

ardy89 is offline  
Old 01-24-2005, 05:20 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

I don't think all of the FX 5700 Ultras have that GDDR3 memory. I just saw a review that was writtin in march about it's design, but I don't know if it became standard or what.

But a flashing of the BIOS doesn't simply turn a card from plain into Ultra. That requires modding it and then flashing the BIOS so it gets recognized as an ultra. I don't believe such mod exists for the 5700.

The closest mod to that is the 6800, yes it doesn't have GDDR3 memory, but you can still mod it to Ultra speeds, but of course it wouldn't technically perform quite as well.
__________________

Nubius is offline  
Old 01-25-2005, 11:34 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 120
Default

i have a bios flash utility and i have a bios for my card, but i didn't want to rush into things!!! I'll give u a link to the bios:http://www.mvktech.net/index.php?opt...&filecatid=174
ardy89 is offline  
Old 01-25-2005, 07:13 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Ok? So what exactly are you getting it? You still can't flash it to Ultra. Every card has a BIOS
Nubius is offline  
Old 01-26-2005, 02:05 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 120
Default

well is there any point in getting this bios that i gave u a link to, shud i just leave it as it is?
ardy89 is offline  
Old 01-26-2005, 04:17 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

No there's no point. What do you expect to gain from it? It won't change your card in the slightest bit and theres always that chance of something going wrong so I'd say just leave it alone
Nubius is offline  
Old 01-27-2005, 12:39 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 120
Default

right so it wont give me any performance increase!!! i dont think i'll bother with it!!
__________________

ardy89 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.