Filling up my RAM slots = unstable? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-01-2007, 12:57 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 536
Default Filling up my RAM slots = unstable?

If I decided to buy 2 more gigs of RAM(filling up my 4 slots) would it make my OC unstable? I remember when I had my 3700+ at 2.8ghz, I bought more ram and my overclock became really unstable.
__________________

__________________
-C2Q Q6700 @ 3.4ghz(cooled by PetraTech's Elite Water Cooling Kit)
-DFI Lanparty DK P35-T2RS
-4*1024 sticks of G.Skill Ram 4-4-4-12
-eVGA 8800GTX 630/2000
-80 gig 7200rpm SATA HDD
-320 gig 7200rpm SATA HDD
-Sony DVD/CD burner
-NZXT Tempest
-Antec True Power 550 watt PSU


MACBOOK
-2.4Ghz Penryn
-2GB RAM
-250GB HDD
will h4x 4 food is offline  
Old 04-01-2007, 02:54 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
M733mhz's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 648
Send a message via AIM to M733mhz
Default Re: Filling up my RAM slots = unstable?

What are you gonna do with 4GB of ram?
__________________

__________________


M733mhz is offline  
Old 04-01-2007, 03:07 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 536
Default Re: Filling up my RAM slots = unstable?

Crysis + Vista. Also the prices are pretty reasonable now. It's only $150 for some really good ram. I remember when it was $210 for the CHEAPEST DDR2 800 ram.
__________________
-C2Q Q6700 @ 3.4ghz(cooled by PetraTech's Elite Water Cooling Kit)
-DFI Lanparty DK P35-T2RS
-4*1024 sticks of G.Skill Ram 4-4-4-12
-eVGA 8800GTX 630/2000
-80 gig 7200rpm SATA HDD
-320 gig 7200rpm SATA HDD
-Sony DVD/CD burner
-NZXT Tempest
-Antec True Power 550 watt PSU


MACBOOK
-2.4Ghz Penryn
-2GB RAM
-250GB HDD
will h4x 4 food is offline  
Old 04-01-2007, 03:32 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 263
Default Re: Filling up my RAM slots = unstable?

I can't imagine why it would make it unstable... but I would also think (but I, personally, am not entirely clear on how all that works, since I don't overclock) that with that much extra RAM you wouldn't NEED to overclock to get similar speed...
__________________
---
penfold

www.futurelooks.com/
www.megatechnews.com
penfold is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Free slots on an Asus Stiker Extreme zacharyt New Systems | Building and Buying 8 03-30-2007 10:39 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.