Few Questions - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-16-2005, 03:18 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
JDGreen92086's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Sellersburg, Indiana
Posts: 343
Send a message via AIM to JDGreen92086
Default Few Questions

Okay. I'm almost done building my pc. I just have to wait for the video card which should arrive either later today, or monday.

For my questions.
1. I have my opticals in, and on the back there is an Analog Audio jack where i put in a wire. I dont see where the other end goes on the motherbaord. I've been thinking, and im pretty sure that I have to have a pci audio card for that.

2. I put in my IDE cables into the opticals and hdd. On the motherboard there is IDE1 and IDE2 ports. Should I have the Master Optical and Hdd in the IDE1 port and the Slave Optical connected to the IDE2 port? Does it even matter?

3. I've not read hardly anything about putting power into the hdd, fans, and opticals. Umm... I have the Peripheral power connector free.... and the regular hdd optical power connectors(12v/com/com/5v). So... how exactly does this work; what do I do? I still need to plug in the hdd, fans and opticals, and video card. I know how to plug in the video card though.

4. How do I remove my cpu heatsink? It's snapped in and I feel like I'm going to snap something if I try and get it off. Any tips?

I think thats about all for now. I'm sure I'll have more questions though.
__________________

__________________
Newbie since 2005.
JDGreen92086 is offline  
Old 07-16-2005, 06:59 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
JDGreen92086's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Sellersburg, Indiana
Posts: 343
Send a message via AIM to JDGreen92086
Default

Nobody likes me.
__________________

__________________
Newbie since 2005.
JDGreen92086 is offline  
Old 07-16-2005, 07:37 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,006
Default

I have no Idea what you just said. What are the opticals? I'm confused .

I can answer question number 2 though. It doesnt matter. You just go into bios and set boot to CD first. For the Hard drives you plug the moltex connectors on them. Same thing for the CD drives. And for fans, the dfi boars has places where you can put the fans, OR you can use the moltex connectors if your fan has an adaptor.

Finally, you should follow instructions on the little DFI thingy that comes with your board. As for the HS/Fan, just unclip the little clippy things, and it should come right off.

UPDATE: I DO NOT KNOW WHAT I AM TALKING ABOUT WHEN I"M TALKING ABOUT THE HS/FAN. I HAVE ONLY INSTALLED P4/p3 FANS BEFORE. MONARCH INSTALLED MY FAN FOR ME WITH MY CPU, SO I HAVE NEVER PLACED A HEATSINK/FAN ON AN AMD 64 SYSTEM BEFORE. I COULD BE TOTALLY OFF. USE MY INFORMATION AT YOUR OWN RISK.
__________________
6600GT PCI-E for sale/Trade. Check the FS/FT forums on tech-forums for details.
http://www.techist.com/showthread.php?s=&threadid=77816
Hacp is offline  
Old 07-16-2005, 08:04 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
JDGreen92086's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Sellersburg, Indiana
Posts: 343
Send a message via AIM to JDGreen92086
Default

Opticals = cd-rom, dvd-rom, combo's, etc.. thats what I've heard many people call them, heh.

Okay. I got the heatsink thing fixed a while back, just didnt edit my post.
Thanks for the answer to #2. Only one more question.

1. I have my opticals(Dvd-Rom and a Combo(Dvd-rom, cd-rw)) in, and on the back there is an Analog Audio jack where I put in a wire. If I put the wire in, I dont see where the other end goes on the motherbaord. I've been thinking, and im pretty sure that I have to have a pci audio card for tha
__________________
Newbie since 2005.
JDGreen92086 is offline  
Old 07-16-2005, 08:42 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,006
Default

You put the other end on the Kajin Audio thingy I think. Not too sure though.
__________________
6600GT PCI-E for sale/Trade. Check the FS/FT forums on tech-forums for details.
http://www.techist.com/showthread.php?s=&threadid=77816
Hacp is offline  
Old 07-17-2005, 02:24 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
JDGreen92086's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Sellersburg, Indiana
Posts: 343
Send a message via AIM to JDGreen92086
Default

I didnt see a place to put it there.
__________________
Newbie since 2005.
JDGreen92086 is offline  
Old 07-17-2005, 02:39 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,006
Default

Theres a little 4 pinn connector thing is there not?
__________________
6600GT PCI-E for sale/Trade. Check the FS/FT forums on tech-forums for details.
http://www.techist.com/showthread.php?s=&threadid=77816
Hacp is offline  
Old 07-17-2005, 03:14 PM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

I must clarify question two. Each IDE channel can only have one master, you can't have your master drive and optical drive on the same channel as one of them would have to be slave. As a general rule you generally keep your hard drives on one channel and your optical drive on the other. Hard drives are always IDE1
__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 07-17-2005, 03:20 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,006
Default

Really? I just put them in whatever way I feel like it, and it always works. Must be really lucky ALOT of times then.
__________________
6600GT PCI-E for sale/Trade. Check the FS/FT forums on tech-forums for details.
http://www.techist.com/showthread.php?s=&threadid=77816
Hacp is offline  
Old 07-17-2005, 03:22 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
JDGreen92086's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Sellersburg, Indiana
Posts: 343
Send a message via AIM to JDGreen92086
Default

Hapc: On where? The cable that goes from the cd drive has a 4 pin connector. But I don't see a little 4 pin connector on the mobo for it..
I really wish I had a digital camera, this would be alot easier. I did install the Kajin audio, and there were 4 pins under that, but it connected to the Kajin thing... Atleast I think there were 4 pins.

Gaara: Thanks. Just making sure I had it right.
__________________

__________________
Newbie since 2005.
JDGreen92086 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.